Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Informatieavond autisme

COLMSCHATE – Op 3 april, in de Autismeweek 2018, verzorgen Impluz (voorheen Mindfit), Vriendendiensten en de Wijkwinkel een lezing en informatiemarkt over autisme. De lezing wordt verzorgd door Gijs Horvers die zijn ervaringsverhaal, zijn visie en beeldvorming over autisme deelt. Vanuit zijn persoonlijke ervaringen en expertise helpt hij de bezoeker autisme beter te begrijpen.De avond vindt plaats in gemeenschapshuis de Kuip (Colmschate) en begint om 19.30 uur.

De bijeenkomst is bedoeld voor mantelzorgers en naastbetrokkenen van jongeren en volwassenen met autisme. De toegang is gratis.

Naast de lezing van Gijs Horvers en de gelegenheid tot het stellen van vragen, is er een informatiemarkt. Hier staan een aantal lokale organisaties met informatie over het thema en de hulpverlening rondom autisme. Aanwezig zijn o.a. RIBW, Vriendendiensten, Mamavita, Horison en Carinova.

Tijdens de informatiemarkt zullen één of twee spelleiders van het spel ‘Een Steekje Los’ spelenderwijs in gesprek gaan met de bezoekers over psychische gezondheid en kwaliteit van leven voor mantelzorger of naaste met autisme.

 

Praktische informatie

Dinsdag 3 april van 19.30 – 21.30 uur.

Gemeenschapshuis de Kuip, Bloemendalsweg 1b Colmschate.

Aanmelden: www.wijkwinkeldeventer.nl (via agenda 3 april), wijkwinkel@obdeventer.nl of telefoon 0570-675711.