Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Ir. Harco Jellema bij Ouderenbond

COLMSCHATE – De PCOB-afd. Deventer verzorgt voor haar leden en andere belangstellenden,een lezing met powerpointpresentatie op dinsdagavond 19 april. Deze bijeenkomst wordt gehouden in de Ichtuskerk te Colmschate en begint om 19.30 uur.De werkgroep Activiteiten van de PCOB heeft voor deze bijeenkomst de Diepenvener Ir. Harco W.F. Jellema uitgenodigd. Hij is o.a. voormalig adj.-dir van de School voor Tropische en Nederlandse Landbouw te Deventer. Tijdens deze bijeenkomst zal hij een powerpointpresentatie verzorgen, over het thema: ‘De Amazone, een verloren paradijs ?’

De Amazonerivier is de langste rivier ter wereld en ontspringt hoog in de Andes van Peru. Het Amazonegebied ligt voor 60% in Brazilië. Vele verhalen en halve waarheden circuleren rond het fenomeen van het Amazone gebied. Zoals dat het bijna geheel ontbost is, of dat er alleen maar soja- en suikerrietboeren wonen en dat al het hout illegaal gekapt word en de overheid het oogluikend goedkeurt.

Tijdens deze bijeenkomst zullen de aanwezigen aan de hand van prachtige foto’s een ontdekkingsreis maken door het gebied en kennis maken met de prachtige natuur in al zijn facetten en de vele vooroordelen of onwaarheden nader tegen het licht houden.