Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Kerst in het Titus Brandsma Huis te Colmschate

COLMSCHATE – Het Titus Brandsma Huis staat precies in het midden van het stadsdeel Deventer-Oost aan de rand van het oude dorp Colmschate. Het Titus Brandsma Huis is het parochieel activiteitencentrum van de parochie H. Lebuinus en wil een betekenisvolle rol vervullen in het leven van bewoners in dit stadsdeel. Rondom Kerst zijn er daarom verschillende activiteiten waar een ieder aan kan en mag deelnemen.

Zaterdag 19 december 2015: 15.00 uur – 16.00 uur

“Op bezoek in de stal”: een aangepaste oecumenische dienst voor mensen met een verstandelijke beperking.

Luisteren en kijken naar het geboorteverhaal van Jezus. Samen zingt men bekende kerstliederen en wordt stil om te bidden. Na de viering: elkaar ontmoeten en is er iets te drinken. Voorganger: diaken Marc Brinkhuis, R.K. Lebuinusparochie.

Met medewerking van Rob van den Berg (orgel) en Jan den Hartog en Sam Vastar (zang).

 

Zondagavond 20 december: 20.00 uur

Carols by Candlelight: de viering, dit jaar voor de 17e keer verzorgd door Mole’s Chapel Choir o.l.v. Hans Mol, omvat een serie van negen lezingen gericht op Kerstmis, omlijst door een keur van kerstliederen in zeven verschillende talen, met volop de gelegenheid tot samenzang. De toegang is vrij; wel is er na afloop een collecte ter bestrijding van de onkosten.

 

Donderdagmiddag 24 december: 16.00 uur

Kindje wiegen: een kerstspel bedoeld voor peuters en kleuters. (Groot)ouders met hun kinderen zijn van harte welkom om dit kerstspel bij te wonen dat door kinderen wordt opgevoerd met muzikale omlijsting.

 

Eerste Kerstdag 25 december: 15.00 – 16.00 uur

Kerststal kijken: het Titus Brandsma Huis is open voor iedereen die wil binnenlopen. Onder het genot van een kop koffie, thee of limonade kun je de kerststal bekijken en de versieringen in het gebouw. Het is een leuke gezellige bestemming voor je kerstwandeling.

 

Dinsdag 29 december: 10.00 – 11.30 uur

Bij Titus op de koffie: omdat zowel eerste kerstdag als nieuwjaarsdag op een vrijdag vallen, wordt dit keer de vrije inloop voor een kop koffie op dinsdagochtend 29 december gehouden. Iedere buurtbewoner is welkom om aan de koffietafel aan te schuiven voor een praatje of zomaar wat gezelligheid.

 

Donderdagavond 31 december: 19.00 – 20.00 uur

Oudejaarsbijeenkomst: een bijeenkomst met zang en gebed om stil te staan bij het afgelopen jaar. Uiteraard is er na afloop koffie en een heerlijke oliebol. De bijeenkomst wordt geleid door Emile en Jannie Hilgers met muzikale omlijsting door Hans Mol en Yvonne Hemel.