Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Kraamvisite en knotsgekke krulstaarten in krokusvakantie

Eerste avond voor de biggen bij de zeug.

COLMSCHATE – In de Krokusvakantie staan de staldeuren open voor kraamvisite: er zijn acht biggen geboren bij de Ulebelt! Varken Britt is op 8 februari bevallen van zes zeugjes en twee beertjes. Daarmee zijn er eindelijk weer eens biggen te zien bij de kinderboerderij.

Britt is nog een jong varken, kruising Pietrain – Bonte Bentheimer, en de vader van de biggen is een Yorkshire. Deze kraamkamer is de eerste van een reeks geboorten die verwacht worden op de kinderboerderij, de volgende zullen de lammetjes zijn die vanaf half maart verwacht zijn. Tijdens het Jongedierenfeest op Tweede Paasdag 17 april zal er veel jongvee te bekijken zijn. Van harte welkom om de krulstaartjes te komen bewonderen!

In de Krokusvakantie is er weer een Knotsgekke Knutselmiddag-inloop. Met natuurlijke materialen, afvalmateriaal en dat wat je buiten vindt, kun je de mooiste dingen knutselen. Spelbegeleidster Maike Fakkert weet de kinderen altijd te inspireren tot leuke resultaten. Op woensdagmiddag 22 februari, tussen 14.00 en 16.00 uur. De inloop staat open voor kinderen vanaf 4 jaar en kost 4 euro per kind, inclusief een glaasje limonade.

Tijdens de krokusvakantie is de Kinderboerderij open op dinsdag t/m zondag, door de week van 9-17 uur en in het weekend vanaf 13 uur. Het Informatiecentrum is tijdens werkdagen open.