Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Lekker vies worden mag bij Modderdag op De Ulebelt

Modderdag: ‘Vies worden mag bij modderdag!’

COLMSCHATE – Op donderdag 29 juni laat de Ulebelt zien hoe leuk het is om met modder, water en zand te spelen, in het kader van de Nationale Modderdag. Op beide natuurspeelplekken, de Takkenbende (kinderen tot 7 jaar) en de Waterstam (kinderen vanaf 8 jaar) kunnen kinderen zich uitleven. Natuurlijk is het elke dag modderdag bij de Ulebelt, maar op deze speciale dag zijn er enkele speciale modderspellen klaargelegd.Modderdag past helemaal binnen het project van 50-dingen-die-je-moet-doen-voor-je-twaalfde; een project waarbij aandacht is voor leuke uitdagende natuur-doe-activiteiten voor kinderen. Ulebelt voert samen met Springzaad de regie over dit project voor de kinderen in Deventer.

Op Modderdag worden zoveel mogelijk mensen opgeroepen om mee te genieten van de natuurlijke speelelementen water en zand. Laat je lekker vies worden, kom meedoen en lekker aanmodderen! Alle kinderen zijn welkom! Wie bakt de mooiste moddertaartjes en wie kan zichzelf het beste schminken met modder? Voor peuters is er o.a. grote buiten-modderkeuken ingericht en er worden heksensoep en moddertaartjes gemaakt.

Deelname is gratis; bij de Ulebelt zijn ook kleine versnaperingen (limonade, koekjes, koffie, thee, ijsjes) verkrijgbaar. Om ruim 3.000 locaties in Nederland gaan deze dag meer dan 100.000 kinderen met modder spelen. De Nationale Modderdag is er nu voor de vijfde keer in Nederland, in navolging van Internationale Mudday in o.a. Zweden en Nepal.