Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Lessons and Carols: een feestelijke opmaat naar Kerst!

COLMSCHATE – Mole’s Chapel Choir o.l.v. Hans Mol geeft dit jaar twee keer een bijzondere concertante viering als opmaat naar Kerst.Sinds 1918 wordt in Cambridge ter voorbereiding op Kerstmis de viering ‘Nine lessons and Carols’ gehouden. De toenmalige decaan van het King’s College was ervan overtuigd dat de tijd rijp was voor een vernieuwende vorm van liturgie: negen lezingen uit de Bijbel, afgewisseld met Carols (kerstliederen). In 1919 werd de volgorde van de lezingen aangepast; sindsdien is die ongewijzigd! En sinds 1919 wordt de dienst onveranderd geopend met de hymne ‘Once in royal David’s City’.

Ook dit ‘Festival of lessons and carols’ is op deze manier opgezet: negen lezingen, door negen lectoren van verschillende leeftijden, van jong tot oud, worden afgewisseld met feestelijke gezangen voor Kerstmis. Er zijn meerstemmige koorstukken in verschillende talen, maar ook veel gelegenheid tot samenzang.

Mole’s Chapel Choir is een projectkoor, oorspronkelijk opgezet door Hans Mol in samenwerking met de Titus Brandsma parochie in Colmschate Deventer. Geoefende zangers maken hiervan deel uit. De zangers zijn lid van diverse koren en komen niet alleen uit de katholieke rangen! Drie muzikanten begeleiden het koor: Godelieve Pieper op piano, Franca Kranen op dwarsfluit en Hans Groen op verschillende blokfluiten.

De vieringen zijn op zondag 16 december in de Martinuskerk in Twello en op zondag 23 december om 20.00 uur in het Titus Brandsma Huis, Titus Brandsmaplein 2.

Aanvang van de viering is om 20.00 uur, het duurt ongeveer een uur.

De toegang is gratis, met een deurcollecte na afloop ter bestrijding van de onkosten.