Bathmensekrant.nl is een uitgave van Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit het verspreidingsgebied van de Bathmense Krant te brengen in de vorm van een online krant.

Lezing over dagelijks leven in Tweede Wereldoorlog

COLMSCHATE – Op woensdagmiddag 1 mei 2019 is er in Gemeenschapshuis De Kuip een lezing. Vanuit het Steunpunt Gastsprekers Westerbork komen Frits Loggen en zijn vrouw Cor om te vertellen over het dagelijks leven in de Tweede Wereldoorlog.Frits Loggen is natuurlijk bekend in De Kuip als lid van het bestuur van de stichting ‘Welcome Again Veterans’. Frits en Cor vertellen belevenissen vanuit hun verhaal. Er is een diapresentatie en ze nemen ook vele attributen uit die periode mee. Er is natuurlijk ook gelegenheid om vragen te stellen.

De middag begint om 14.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. De Kuip is geopend vanaf 13.30 uur. De toegang is gratis.

De Kuip is vanaf 2005 in de eerste week van mei ‘The Canadian Club’. De stichting Welcome Again Veterans vindt dan bij De Kuip hun onderkomen. De stichting stelt in die week een programma samen waarbij de uit Canada overgekomen veteranen en hun familieleden aan deelnemen. Dit jaar is er geen Canadian Club. Volgend jaar, in 2020, wordt 75 jaar bevrijding gevierd en verwacht men De Kuip weer om te dopen tot The Canadian Club. Meer informatie over de lezing en De Kuip op www.de-kuip.nl