Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Lezing over plantengallen

COLMSCHATE – Op donderdagavond 26 november houden de KNNV en het IVN Deventer een lezing over plantengallen. De spreker is Jojanneke Bijkerk. U kent ze wel, die oranje-gele appeltjes onder een eikenblad. Een gal is een abnormale groei die door een gastheer wordt geproduceerd in reactie op de aanwezigheid van een ander organisme. Als deze gastheer een plant is, spreken wij van plantengallen.De gal kan worden veroorzaakt door dieren en ook door planten of schimmels. De meest bekende gallen worden veroorzaakt door muggen, wespen, mijten en schimmels, maar gallenvormende organismen zijn in véél meer groepen organismen te vinden. Eén ding is zeker: gallen hebben de mooiste vormen en kleuren en als je denkt dat een insect aan één gal genoeg heeft om zich voort te planten, heb je het vaak goed mis!

Jojanneke Bijkerk geldt als één van dé specialisten op gallengebied in Nederland en zij is bereid gevonden daar uitgebreid over te komen voorlichten. Mis deze lezing niet!

Zie ook www.plantengallen.com en www.knnv.nl/deventer. Aanvang 20.00 uur in de Ulebelt aan de Maatmansweg 3 te Deventer. De lezing is gratis voor leden van het IVN en de KNNV. Niet-leden betalen € 2,50.