Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Muziekvereniging Eendracht zoekt nieuwe leden!

COLMSCHATE – Eendracht is een actieve vereniging uit Colmschate en heeft verschillende orkesten; iedereen van leerling tot ervaren muzikant kan in een van de orkesten deelnemen. De orkesten zijn het startorkest, opleidingsorkest, harmonieorkest en Stijlorkest.Als je al een tijd les hebt (meestal na ongeveer één jaar) mag je in overleg met de docent en de dirigent het samenspelen oefenen in het startorkest. Dit is een zeer klein orkest waardoor er veel aandacht is van de dirigent voor elke leerling in dit orkest. In dit orkest leer je de beginselen van het samen muziek maken.

Het gezamenlijk muziek maken leer je nog meer in het opleidingsorkest. Hier leer je vast hoe het is om samen muziek te maken in een nog groter orkest. Het doel is om je muziekdiploma A te halen om door te stromen naar het grote harmonieorkest van Eendracht. In het opleidingsorkest zitten leerlingen van diverse leeftijden. Het orkest is bedoeld voor iedereen die wil leren samen muziek te maken.

Het harmonieorkest is het grote orkest dat de basis vormt van de vereniging. Dit orkest is zo’n 35 muzikanten groot. Het orkest verzorgt optredens in de zomer bij verzorgingshuizen, in het voorjaar treedt het op tijdens het D.O.P. in de Deventer Schouwburg en heeft regelmatig optredens met diverse koren, bands en solisten tijdens moderne popconcerten. En is ook met de kerst altijd druk met sfeervolle kerstoptredens.

Het Stijlorkest is een enthousiaste groep ervaren muzikanten uit de vereniging, dat een breed repertoire aan muziek heeft. Ze brengen muziek in diverse stijlen van zomerse Latinnummers naar gezellige dansmuziek en van populaire meezingers van nu, tot gouden oude rocknummers.

De muziekopleiding van Eendracht biedt diverse muziekopleidingen aan voor instrumenten (harmonie) zoals klarinet, saxofoon, trompet, hoorn. Hiervoor heeft Eendracht eigen docenten. Voor andere harmonie-instrumenten, zoals dwarsfluit of slagwerk kan men ook lessen aanbieden. De beginselen van het noten lezen, leren de jonge muzikanten tijdens de blokfluitlessen.

De belangstelling voor instrumenten als hobo, fagot is vaak niet zo groot. Maar het zijn prachtige instrumenten en ze vullen de klanken van een harmonie heel mooi aan. Kies ook eens voor één van die instrumenten.

Eendracht zoekt vooral nieuwe leden voor de volgende instrumenten: fagot, hobo, euphonium, tuba en trombone. Uiteraard zijn andere muzikanten ook welkom!

Heb je interesse neem dan contact op via: info@eendracht-colmschate.nl

Repetities zijn op maandagavond vanaf 19.30 uur in de Ichtuskerk, Holterweg 106 Colmschate.