Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Ode van King George

aan soul & funk

ode-van-king-george

COLMSCHATE – Zaterdagavond 10 december geeft King George een optreden in café tHof. Dit optreden zal geheel in het teken staan van de band haar ode aan soul en funk. Het initiatief van dit evenement ligt bij Jan Kramer, vaste gast, vriend en muzikaal brein bij tHof. Volgens hem is er naast het grote ‘tribute-aanbod’ behoefte aan plaats op het podium voor lokale helden.

In overleg met Walter Bonekamp (tHof) is besloten voor dit seizoen aan een aantal lokale bands het podium te bieden. Nadat zes weken terug Watt’s Next het café op stelten heeft gezet, is het nu de beurt aan dit zestal uit Deventer en omstreken. King George is een soul-, funk-, popcoverband met een loungy touch, bestaande uit een hechte club van ervaren sessiemuzikanten. Ze maken graag muzikale uitstapjes naar latin en reggae nummers en schuwen zelfs Nederlandstalig werk niet.

De band is rond 2008 begonnen als gelegenheidsband waar ze zowel een Doe Maar-tribute als een Bob Marley-tribute deden, met toen nog Herman Havertong op zang. In 2010 is hij vertrokken naar JAH6 en zijn ze verder gegaan met Juan met als doel een goede en leuke coverband te worden waarbij plezier als muzikanten met elkaar én met het publiek voorop staat. Door de jaren heen zijn ze als band ook hechter en veelzijdiger geworden waardoor ze van elk feestje een feest weten te maken. Ze staan met steeds grotere regelmaat op de bühne, in zowel binnen- als buitenland, waar ze een diverse mix van funk, soul, pop, reggae en latin met een jazzy creativiteit ten gehore brengen. Dat houdt ieder optreden steeds fris en fruitig!

Het optreden van King George vindt plaats in het vernieuwde en vergrote café, zodat ook bands meer de ruimte krijgen!

Naast de ode aan de soul en funk is er wederom Kornuit op de tap. Deze vernieuwende, verfrissende pils van brouwer Grolsch heeft een licht bittere smaak met zachte afdronk. Perfect om samen met je maten van een heerlijk concert te genieten!

tHofs ode aan soul en funk start om 21:30 uur en is vrij toegankelijk.

’t Hof van Colmschate, Holterweg 104, 7429 AH Colmschate.