Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Onthulling staltafel

Onthulling staltafel

COLMSCHATE – Vrijdag 14 april heeft wethouder Liesbeth Grijsen de Staltafel op het Veldpaperplein in Colmschate onthuld. De realisatie van de Staltafel werd mogelijk gemaakt nadat verzekeringsgeld beschikbaar kwam na de diefstal van het beeld “De Klompendansers” op het zelfde Veldpaperplein. Dit bronzen beeld werd in juli 2000 onthuld naar aanleiding van een recordpoging klompendansen op dit plein. Het beeld werd echter een aantal jaren geleden gestolen door dieven die op het brons uit waren.

Het ontwerp door de heren Dedden en Keizer, samen de Spacecowboys vormend, kwam als winnaar tevoorschijn uit een prijsvraag voor een ontwerp.

Onder ruime publieke belangstelling en in aanwezigheid van de leerlingen van OBS Kolmenscate werd de staltafel onthuld. OBS Kolmenscate was voorheen gevestigd op het Veldpaperplein, onder de naam Prinses Margrietschool. Ook wethouder Liesbeth Grijsen heeft deze school bezocht; zij werd geboren en groeide op in het toenmalige buitengebied van Colmschate.

Nadat de schoolkinderen het Colmschater lied hadden gezongen, onthulde zij de staltafel. De stal herinnert aan het agrarische verleden van het dorp Colmschate. De pony die deels schuilt in de stal en niet wil toegeven aan het slechte weer symboliseert de onverzettelijkheid van de bevolking van Colmschate in de strijd om het voortbestaan van het dorp Colmschate. De stal staat op een houten plateau dat een mooie rustplek vormt met uitzicht op een stukje agrarisch Colmschate.

De Staltafel zal nog worden voorzien van verlichting.