Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Rommelmarkt en fancy fair

in Colmschate

COLMSCHATE – De Ichtuskerk aan de Holterweg is op zaterdag 26 september het terrein voor een rommelmarkt, een rad van avontuur, een markt met boeken en speelgoed en een sponsorloop; een ‘rondje om de kerk’. Ook vindt er een verloting plaats met als hoofdprijs een rondvlucht boven Deventer. De  opbrengst van de activiteiten gaat in zijn geheel naar projecten in Ukraïne. Het Colmschate Ukraïne Contact (CUC) heeft al vele jaren contact met een aantal scholen en een kindertehuis in het westen van de Ukraïne, net over de Hongaarse grens.Sinds 2002 werkt het CUC aan verschillende projecten in Ukraïne: ‘voor en door de jeugd’. Dit heeft als doel om met jongeren in Ukraïne aan de slag te gaan om zo een steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van het welzijn van (jonge) mensen in een land waar een zeer groot deel van de bevolking onder de absolute armoedegrens leeft. Iedere zomer gaat een enthousiaste groep jongeren met volwassenen naar de Ukraïne om te helpen bij de afbouw en het plaatsen van keukens. In de meer dan 13 jaar van het bestaan heeft het CUC drie scholen voorzien van een nieuwe eetzaal met grootkeuken, die nu dagelijks dankbaar worden gebruikt. Daarnaast heeft het CUC op verzoek van Ukraïners ook andere projecten ondersteund en gebouwd. Vaak konden dit gerealiseerd worden met afgedankte Nederlandse spullen. Zo zijn er graansilo’s en een broodoven in een kindertehuis gebouwd, speeltoestellen geplaatst, schoolborden opgehangen en zelfs een hele school gerenoveerd.

Door de huidige onrustige situatie in de Ukraïne is men dit jaar met de jongeren naar Hongarije geweest. Hier zijn kleinere onderhoudsklussen uitgevoerd aan een school. Wel wordt het ingezamelde geld in de Ukraïne besteed aan het leveren en aanbrengen van nieuwe keukenapparatuur in kindertehuis in NagyDobrony. De werkzaamheden zullen nu volledig in eigen beheer in de Ukraïne worden uitgevoerd, waar anders de eigen jongeren hieraan mee helpen.

Om ook dit project en toekomstige projecten te kunnen financieren wordt er een Ukraïnedag gehouden.

De Ukraïnedag met rommelmarkt, fancy fair en verloting is op zaterdag 26 september tussen 10.00 en 15.00 uur in en om de Ichtuskerk aan de Holterweg 108 in Colmschate. Aanmelden voor de sponsorloop en meer informatie over het CUC is te vinden op www.cuc.pgcs.nl