Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Sam’s Kledingactie voor

Mensen in Nood

COLMSCHATE/SCHALKHAAR – Ook dit jaar vindt in Colmschate en Schalkhaar de kledinginzamelingsactie van Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood plaats. U kunt dan uw gebruikte kleding, schoeisel en huishoudtextiel in gesloten plastic zakken inleveren bij het

– Titus Brandsmahuis, Titus Brandsmaplein 2 in Colmschate van is op zaterdag 26 september van 10.00 tot 12.00 uur.

– Koetshuis , Timmermansweg 32 in Schalkhaar op vrijdag 25 september van 18.30 tot 19.30 uur en op zaterdag 26 september van 11.00 tot 13.00 uur.

De opbrengst van de ingezamelde kleding gaat dit jaar naar een ontwikkelingsproject van Cordaid Mensen in Nood in Bangladesh.

Situatie: Bangladesh heeft het grootste bewoonde deltagebied van de wereld: het Patuakhali district. Het land kampt met een regen- en cycloonseizoen van juli tot en met oktober. Dijken begeven het en hele stukken land worden door het water weggespoeld. Resultaat: elk jaar verdrinken er meer dan 8.000 mensen. En elke ramp weer verliezen mensen hun huizen en bezittingen. Wij Nederlanders winnen gelukkig sinds 1953 het gevecht met het water. Als geen ander hebben we hierin ervaring en expertise opgebouwd. Wij moeten hen, als waterbouwers, toch kunnen helpen?

 

Help mee met uw oude textiel

Dankzij uw kleding donatie aan Sam’s Kledingactie kan Cordaid Mensen in Nood samen met lokale hulporganisaties de kwetsbare dorpen beschermen. Er worden degelijke dijken aangelegd en er wordt een preventieproject opgezet dat de bevolking leert hoe zij zich voor kunnen bereiden op rampen, zodat ze die op eigen kracht kunnen doorkomen.

Voor meer informatie over Sam’s Kledingactie en de gesteunde projecten kunt u kijken op www.samskledingactie.nl of bellen naar 073-6871060.