Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

SV Colmschate ‘33 gaat voor rookvrije jeugdwedstrijden

COLMSCHATE – SV Colmschate ‘33 is vanaf 1 augustus rookvrij op de momenten dat jeugdleden aan het sporten zijn. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar. Veel kinderen brengen een groot deel van hun vrije tijd door op onze sportvereniging. Daarom vraagt SV Colmschate ‘33 aan iedereen die op het sportterrein komt voortaan het terrein rookvrij te houden om kinderen het goede voorbeeld te geven. Hiermee wil SV Colmschate ‘33 kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken.Wat verandert er bij SV Colmschate ‘33?

Op trainingsdagen tot 20.00 uur en op zaterdagen tot 14.00 uur is het sportcomplex rookvrij. Iedereen is en blijft welkom bij de vereniging, ook rokers! Wel vraagt SV Colmschate ‘33 rokers om buiten het zicht van kinderen te roken. De entree en plekken binnen het sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn rookvrij.

 

Zien roken, doet roken

Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Voorzitter Peter Janssen: “Wij willen onze jeugdleden een gezonde sportomgeving bieden en hen beschermen tegen de schadelijke effecten van roken en meeroken.” Een rookvrij sportterrein draagt bij aan de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’.

 

Rookvrije Generatie

De beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel. We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.