Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Toekomstig schaatskampioenen aan de start op internationaal jeugdtoernooi Deventer IJsclub

 

Toekomstig schaatskampioenen

COLMSCHATE – De Deventer IJsclub (DIJC) organiseert jaarlijks de ‘Paul Schoemaker Memorial’. Dit jaar zijn de wedstrijden op zaterdag 16 januari in De Scheg. De deelnemers van dit internationale toernooi komen voornamelijk uit Nederland en Duitsland. De interesse om in te schrijven voor de wedstrijd was zo groot dat DIJC een aantal clubs teleur heeft moeten stellen.Aan het toernooi doen meisjes en jongens mee in de leeftijd van 13 tot en met 18 jaar, verdeeld over drie leeftijdscategorieën (13-14, 15-16 en 17-18). Het zijn schaatsers die aan de vooravond van een eventuele doorbraak staan. Van de huidige topschaatsers lieten de gebroeders Mulder, Lotte van Beek en Jorien Voorhuis zich ook al bij deze wedstrijden zien, net als oud-toppers zoals Mark Tuitert en de Duitse sprintster Monique Angermüller.

De Paul Schoemaker Memorial wordt voor de vijfde keer georganiseerd en is een voortzetting van het Paul Schoemaker Jeugdtoernooi dat al 34 keer werd georganiseerd. De naamsverandering is een gevolg van het overlijden van Paul Schoemaker in 2011.

De wedstrijden worden verreden op zaterdag 16 januari van 17.30 tot 21.30 uur. Op het programma staan de 500 en 1500 meter. Wie de toekomstige Europees of wereld- of Olympisch kampioenen aan het werk wil zien, kan op de beide toernooidagen gratis terecht op de ijsbaan van het sport- en recreatiecentrum De Scheg.