Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Ulebelt genomineerd

voor fraaie donatie Univé

Ulebelt genomineerd

COLMSCHATE – De Ulebelt is in een spannende nek-aan-nek- race verwikkeld vanwege de nominatie voor een fraaie donatie van Stichting Voor Elkaar. Deze Stichting van Coöperatie Univé Stad en Land geeft jaarlijks een aantal donaties voor goede doelen in de buurt weg. Publiek mag stemmen wie van de acht genomineerden de hoofdprijs van 25.000 euro krijgt.

Al ruim 3700 mensen hebben hun stem gegeven aan de inzending van de Ulebelt, die hard bezig is om van de tweede naar de eerste plaats te stijgen.

 

Energiefietsen

De Ulebelt is dit jaar één van die genomineerden, met haar project “Expeditie Ulebelt”; om het park te verfraaien en nog aantrekkelijker te maken voor bezoekers. De Ulebelt wil met de donatie graag een boerderijautomaat (met biologische producten!) realiseren en twee energiefietsen: educatieve speelobjecten in de vorm van een soort hometrainer. Zo kunnen kinderen en volwassenen zelf ervaren hoe hard je moet fietsen om energie te leveren om een lamp te laten branden of de tv aan te zetten. “Zo’n donatie biedt ons de kans speelse en educatieve elementen te plaatsen op ons terrein; dat is extra aantrekkelijk voor alle bezoekers- groot en klein. Dus stem ook nog even mee!”, aldus de oproep van directeur Kor Braams van de Ulebelt. Tot 12 juni 12.00 uur kan er nog gestemd worden via www.stichtingvoorelkaar.nl/deventer; de uitslag is dan ook meteen bekend.