Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Ulebelt op zoek naar 20 jaar verhalen

Wethouder Antoin Scholten (rechts) en Jan Geschiere metselen samen ‘de onderste steen boven’ tijdens de bouw van het Milieucentrum, bij wijze van ludieke steenlegging; januari 1998. (Foto: Auke Pluim.)

COLMSCHATE – Het natuur- en milieueducatieve centrum de Ulebelt bestaat twintig jaar. Ooit begonnen als Milieucentrum Deventer samen met de Stadsboerderij in een nog vrij lege wijk, is het de laatste jaren uitgegroeid tot een veelzijdige organisatie op een prachtige locatie. Veel kinderen uit de wijk en wijde omgeving zijn opgegroeid met bezoekjes aan de Ulebelt, de buitenlessen, de dieren, speelplekken en (school-)tuinen. Ook volwassenen kennen de Ulebelt al jaren als plek voor buiten genieten, vrijwilligerswerk, vergader- en cursuslocatie etc.

Tijdens het Oogstfeest, op zondag 17 september, zal de Ulebelt uitgebreid stilstaan bij dit 20-jarig bestaan. Daarom is zij ook op zoek naar vroegere bezoekers / vrijwilligers, die nog mooie, verrassende of ontroerende verhalen en anekdotes hebben. Ook foto’s ‘uit de oude doos’ zijn welkom, om het feest aan te kunnen kleden met beeldmateriaal. Inzendingen kunnen gestuurd naar 20jaar@ulebelt.nl