Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Van Huttentut tot Huttenbouw en eikels

Samen een grote hut bouwen van wilgentenen.

Samen een grote hut bouwen van wilgentenen.

COLMSCHATE – Nu de herfst echt lijkt begonnen, is het ook tijd voor leuke herfstactiviteiten bij de Ulebelt! Op het programma voor de herfstvakantie staan natuurlijk de jaarlijkse eikelactie,  maar ook: Knotsgekke Knutselmiddag, Heksenbezems van huttenttut maken en Herfstige Huttenbouw. Op zondag 18 oktober start de eikelactie: kinderen mogen eikels inzamelen als wintervoorraad voor de varkens. Alleen droge en schone eikels, zonder dop inleveren. Elke kilo levert 10 cent op. De actie stopt als de 1.000 kilo is bereikt! Inleveren kan tijdens openingstijden bij de dierverzorgers. Op dinsdagmiddag 20 oktober is er de knotsgekke knutselmiddag, een vrije inloop voor kinderen tot 12 jaar, die gaan knutselen met kosteloos materiaal uit de natuur.

Zo vlak voor Halloween is het natuurlijk wel erg leuk om een eigengemaakte Huttentut -heksenbezem te hebben. Met de geoogste huttentut uit de heemtuin wordt op woensdagmiddag 21 oktober een prachtige (kinder-)bezem gemaakt. Er is ruimte voor 15 kinderen, vanaf 7 jaar (je moet wel wat kracht in je handen hebben!). Een dag later, op donderdag 22 oktober, gaat men hutten bouwen van wilgentenen. Kom je ook meedoen? Deelname kost 2,50 euro, inclusief warme chocomelk.

Meer details over deelname, tijden en opgave zijn te vinden op www.ulebelt.nl

Alle activiteiten vinden plaats op het terrein van de Ulebelt, aan de Maatmansweg 3. Openingstijden: ma t/m vr 9-17 uur; zaterdag en zondag 13-17 uur.