Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Voorleesdag bij

Kinderboerderij de Ulebelt

omslag_We hebben er een geitje bij!_02 12 2013.indd

COLMSCHATE – Tijdens de landelijke voorleesdagen (27 januari t/m 6 februari) wordt er op ruim 60 kinderboerderijen voorgelezen. Op kinderboerderij de Ulebelt zal op woensdag 27 januari om 9.30 uur voorgelezen worden uit het boek ‘We hebben er een geitje bij!’, van auteur Marjet Huiberts en illustrator Iris Deppe.

Dit boek is verkozen tot Prentenboek van het jaar 2016.  Dat biedt Kinderboerderijen, Gottmer Kinderboeken, KinderboerderijenActief.nl en Kinderzwerfboek een geweldige gelegenheid om de handen ineen te slaan. De samenwerking zal tijdens de Nationale Voorleesdagen 2016 zichtbaar worden.

 

Voorlezen op kinderboerderij

Voorlezen is elke dag een feest! Of je nu voor het slapen gaat een mooi verhaal voorleest in bed of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Een medewerker van de Ulebelt gaat het prentenboek voorlezen in de stal om 9.30 uur en na afloop worden de geiten geborsteld. Voor alle kinderen ligt de hele week een kleurplaat klaar, die tot 15 februari ingeleverd kan worden om mee te doen aan een wedstrijd.

 

Kinderzwerfboek

Bijna 115 kinderboerderijen zijn verbonden aan Kinderzwerfboek en hebben een eigen station op de boerderij. Gottmer Kinderboeken stelt voor ieder station een exemplaar van We hebben er een geitje bij! ter beschikking om uit zwerven te gaan. Voor het boek dat binnen twee maanden de langste zwerftocht heeft afgelegd, levert dat een leuke prijs op voor de kinderboerderij waar het boek gestart is.

De Nationale Voorleesdagen 2016 worden georganiseerd door Stichting CPNB (www.cpnb.nl) en zullen plaatsvinden van woensdag 27 januari t/m zaterdag 6 februari 2016.