Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Workshop Dier&Denkspel

voor Konijn en Cavia

Workshop Dier

COLMSCHATE – Stimuleer de hersenen van jouw dier en maak je eigen intelligentiespel! Op zondag 25 januari is er een workshop Dier&Denkspel voor konijn en cavia door diergedragskundige Jenny Bruinsma, onder vlag van de Martin Gaus Academie. In deze workshop maak je een intelligentiespel voor je konijn of cavia. Je leert hoe je jou dier het zelfgemaakte spel kan aanleren. Lekker creatief aan de slag voor je dier. En ontdek dat je konijn of cavia veel meer kan dan je voor mogelijk had gehouden.

We zijn dol op onze konijnen en cavia’s; lekker eten, knuffelen, spelen. Welke dierenvriend zou nou niet de hele dag samen willen zijn met zijn konijn/cavia? De realiteit is vaak anders. We hebben nog andere dingen te doen en soms komt ons konijn/cavia wat te kort. Tekort misschien in tijd, maar vaak ook tekort voor wat betreft geestelijke uitdaging. Een konijn/cavia is nou eenmaal graag bezig. Een van de leukste activiteiten is dat het konijn/cavia zoekt naar zijn eigen voer. Zelfs dieren in dierentuinen prefereren voerspellen boven voer in hun bak. Het voordeel van dergelijke spellen is dat een konijn/cavia op een goede manier moe wordt. Hij verbruikt namelijk veel energie bij het oplossen van dit soort puzzels. Een ander voordeel is dat het konijn/cavia er meer zelfvertrouwen door kan krijgen.

In deze workshop steek je de handen uit de mouwen: je gaat een eigen intelligentiespel maken. De uitdaging is om dit te doen van huis-tuin-keukenmateriaal. Materiaal dat je anders waarschijnlijk weg zou gooien. Begin dus vast met verzamelen !! Wat je gaat maken is o.a. afhankelijk van het materiaal dat je zelf meeneemt. Vind je dat je niet creatief bent en heb je geen idee wat je wilt maken, dan denkt men met je mee. Ook als je geen knutselwonder of ‘handige Harrie’ bent, kun je meedoen. Men staat je met raad en daad ter zijde.

Kortom: een actieve en leerzame workshop, waarvan je tastbaar resultaat – je eigen denkspel, meeneemt naar huis. Deze workshop van Dier & Doen wordt op zondag 25 januari 2015 verzorgd bij De Ulebelt. Tijden 10-13 uur; kosten 30 euro excl. BTW, incl. lesmateriaal, koffie/thee. Kinderen vanaf 12 jaar zijn ook welkom, met begeleiding van een ouder.

Inschrijven en informatie: info@konijnencavia.nl