Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Je zelfgemaakte vlieger oplaten bij de Ulebelt

Kinderen van groep 3 namen met veel plezier het boek van de 50-dingen in ontvangst.

COLMSCHATE – Op woensdag 12 juli kunnen kinderen zelf vliegers komen maken op de Ulebelt en ze daarna proberen op te laten. Deze activiteit is één van de 50-natuur-doe-activiteiten uit het 50-dingen-boek, dat alle kinderen in groep 3 in Deventer hebben ontvangen. Gedeputeerde Hester Maij komt tussen 13.30 en 14.30 uur kijken hoe deze vliegers gemaakt èn uitgeprobeerd gaan worden.De 50-dingen-lijst

Je zelfgemaakte vlieger oplaten, bomen klimmen, hutten bouwen, slootje springen, naar de sterrenhemel kijken, op een kampvuurtje koken : deze activiteiten en nog veel meer staan in de 50-dingen-die-je-moet-doen-voor-je-twaalfde-lijst! Een aantal jaar geleden is dit concept in Engeland uitgebracht en ook in Nederland met veel enthousiasme ontvangen. Binnen de gemeente Deventer hebben Stichting Springzaad en de Ulebelt dit project opgepakt om ook kinderen in Deventer meer de natuur in te krijgen. Dit is ook een belangrijk thema voor de provincie Overijssel.

 

Bezoek Hester Maij

Kinderen zijn de afgelopen decennia steeds meer tijd binnen gaan doorbrengen. Het is ook niet meer zo makkelijk om lekker buiten in de natuur te ravotten, of kinderen (en ouders/begeleiders)weten niet meer wat je daar kunt doen. De 50-dingen-lijst is ontwikkeld om kinderen te stimuleren lekker naar buiten te gaan. De provincie Overijssel heeft het 50-dingen-project met een flinke prijs beloond in 2016. Daarom komt gedeputeerde Hester Maij deze middag naar de Ulebelt om het resultaat ervan te bekijken. Zij wil graag zien hoe kinderen aan de slag gaan met de vliegers en ze wil van kinderen horen hoe zij het 50-dingen-boek gebruiken. De Ulebelt is dan ook nog op zoek naar kinderen die het leuk vinden om hierover te vertellen die middag! Vind jij (je kind) het leuk om erbij te zijn? Neem je boek dan ook mee (als je die hebt). Vliegers maken kan de hele dag, tot 16.00 uur! Er zijn geen kosten aan verbonden.

 

ONDERSCHRIFT FOTO: