Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Zet je persoonlijke schaatsuurrecord

Leuke uitdaging voor alle schaatsers: wedstrijdrijders én recreanten

COLMSCHATE – De Deventer IJsclub en Sportbedrijf Deventer organiseren wederom een uurwedstrijd voor schaatsers van alle niveaus. Op zaterdag 17 januari krijgen zowel wedstrijdrijders als recreanten de gelegenheid om te kijken hoeveel rondjes ze in een uur kunnen schaatsen. En om deelname extra aantrekkelijk te maken: iedereen kan geheel kosteloos meedoen!

Voor dit uurrecord ga je niet zozeer de strijd aan met de andere rijders, maar met jezelf. Op een leuke en niet-competitieve manier kun je zien wat je duurtempo is en hoeveel progressie je dit seizoen hebt geboekt. Alle schaatsers rijden met een transponder. Gedurende het uur kun je je eigen vorderingen op een groot scherm langs de baan volgen. De uitslag is meteen na afloop van de wedstrijd bekend en wordt gepubliceerd op de website van Mylaps, inclusief alle details zoals de individuele rondetijden.

Aan de uurwedstrijd kan iedereen kosteloos deelnemen; jong en oud, leden en niet-leden van de Deventer IJsclub. Voor rijders zonder eigen transponder is een aantal leentransponders beschikbaar. Dat aantal is beperkt dus wacht niet te lang met inschrijven. Voor de leentransponders geldt een borg van 95 euro. Dit bedrag hoef je niet vooraf te betalen maar er wordt wel een geldig identiteitsbewijs als onderpand gevraagd.

Ook als je zelf een transponder hebt, is het nodig dat je tijdig inschrijft want alle deelnemers en transpondernummers moeten vooraf worden geregistreerd.

 

Inschrijving

Inschrijven voor de uurwedstrijd kan tot en met donderdag 15 januari via de website van de Deventer IJsclub: www.deventerijsclub.nl Onder Marathon & Recreatie vind je daar de webpagina met informatie over het uurrecord en met het online aanmeldingsformulier.

 

Het uurrecord wordt verreden op ijsbaan De Scheg op zaterdagochtend 17 januari van 8.30 tot 9.30 uur. Alle ingeschreven deelnemers moeten zich tussen 7.30 en 8.15 uur melden in Schaatscafé Nova Zembla. Daar krijg je ook, indien nodig, je leentransponder.