Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

ZomerBieb:

vijf woensdagmiddagen plezier

Straatdieren maken in Bibliotheek Colmschate.

DEVENTER/COLMSCHATE – Dansen, Donald Duck-tekenen, 3D-printen, yoga, chocola beschilderen en nog veel meer; het kan allemaal tijdens de vierde editie van ZomerBieb. Vanaf 2 augustus vijf woensdagmiddagen in de Bibliotheek Centrum en vanaf 16 augustus drie keer in de Bibliotheek Colmschate. In totaal worden er bijna vijftig workshops en knutselactiviteiten aangeboden voor kinderen vanaf 4 jaar. Kosten voor een middag plezier zijn € 2,50.De workshops worden gegeven door docenten van de Leeuwenkuil en enthousiaste amateurs. Ze doen allemaal mee voor een kleine vergoeding. Daardoor blijven de entreekosten minimaal en is het voor veel kinderen mogelijk om op een laagdrempelige en leuke manier kennis te maken met diverse vormen van kunst en cultuur.

 

Smartlab

Om ZomerBieb nog aantrekkelijker te maken voor kinderen vanaf een jaar of 8 is het Smartlab open in de Bibliotheek Centrum. Smartlab woont sinds begin 2017 in bij de bibliotheek aan de Brink. Onder leiding van de mensen van het Smartlab kunnen kinderen ontwerpen maken voor 3D-printer, lasersnijder of vinylsnijder of ze helpen bibberbotjes maken. Voor sommige activiteiten wordt een bijdrage in de materiaalkosten gevraagd.

 

IJsselbiënnale

Op 16 augustus staat ZomerBieb in het teken van het water. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de IJsselbiënnale. Kinderen kunnen zich laten schminken tot waterdier en ‘iets’ ontdekken in hun met opzet geknoeide vlek. En er staat een grote waterbaan waarin zelfontworpen en 3D-geprinte bootjes getest kunnen worden op hun drijfvermogen. Speciale ZomerBiebprijs voor het 3D-printen van een bootje is € 3,00 (normaal € 7,50).

 

Alle data op een rij

Bibliotheek Centrum, Brink 70: 2 t/m 30 augustus op woensdagmiddag van 13.45 – 16.15 uur

Bibliotheek Colmschate. Flora 259: 16 t/m 30 augustus op woensdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur.

Toegang: € 2,50 per dag (soms extra voor Smartlab-activiteiten) dat is inclusief ranja en fruit.