Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Astrid Cattel kijkt terug en vooruit op 25 mei in Cultuurhuus Braakhekke


Door Evert van de Weg

Bathmen – In haar nieuwe show ‘De dochter van de burgemeester’ kijkt Astrid Cattel terug op de eerste helft van haar leven. Ze is net 50 geworden en laat met de nodige zelfspot zien hoe ze van brave burgemeestersdochter uiteindelijk de bruisende cabaretière is geworden die ze nu is.

Ze zwaait als tienermeisje keurig naar het publiek vanuit de koets waarin haar vader als burgemeester zijn nieuwe standplaats wordt binnengehaald. Ze groeit voorbeeldig op in het warme maar wel nuchtere gezin, maar maakt ook daarin de situaties mee die wij allemaal wel tegenkomen, zoals verlies van geliefden. Na haar studies richt Astrid een al snel succesvolle regionale jeugdtheaterschool op in het Gooi. De school telde vier docenten en er werden naast jaarlijkse theaterproducties tevens landelijke workshops gegeven. Na een aantal jaren heeft Astrid de theaterschool verkocht, omdat zij zelf het veld in wilde stappen. Ze wilde gewoon zelf haar vleugels uitslaan. Haar focus ligt sindsdien op zang en acteren, theater, presentaties en optredens als dagvoorzitter. Daarnaast valt zij af en toe nog in als theaterdocent op basisscholen en zingt Astrid op aanvraag individueel en groepsgewijs met ouderen die lichamelijk en visueel beperkt zijn binnen het programma ‘Weet u nog?’.
Astrid heeft, zoals ze zelf nadrukkelijk vermeldt, bij haar theaterwerk veel baat bij de ondersteuning van niemand minder dan Karin Bloemen, die als haar coach optreedt.
Astrid pakte ook wel andere klussen aan die op haar weg kwamen. Zo had Astrid in sommige TV commercials van bij voorbeeld Kruidvat en Scheidegger een hoofdrol. Elf tv-seizoenen lang was zij de vaste stand-in van presentatrice Irene Moors in het TV programma De TV Kantine. Ook was Astrid te zien in het SBS 6 TV programma ‘Boswachter gezocht’. In Amsterdam speelde zij op de locatie van Madame Tussaud ten behoeve van internationale scholing in onder andere een programma over de geschiedenis en het maakproces van de wassen beelden. Dit deed zij als type ‘Lady Madame Tussaud’.
Bathmen is geen onbekend terrein voor Astrid: in september 2021 was Astrid al in Cultuurhuus Braakhekke met haar voorstelling ‘ECHT’.
In het vorig theaterseizoen trok zij samen met de zoon van Toon Hermans de theaters in om een hommage aan het werk van Toon Hermans te brengen. In het huidig theaterseizoen komt Astrid Cattel met haar nieuwe programma ‘’De dochter van de burgemeester’’ de Nederlandse theaters in. In januari trapte Astrid haar ronde door Nederland af met een optreden in het Provinciehuis in Haarlem voor de Commissaris van de Koning en vele burgemeesters. De gesproken tekst wordt afgewisseld met eigen muzieknummers onder begeleiding van piano. De reacties van theaterbezoekers en pers op het programma zijn heel positief. Een juryrapport zegt: “Een geloofwaardig verhaal dat bij haar past. Ze brengt het met een prettige stem waar het publiek makkelijk naar luistert. Dit is een theatermonoloog waar veel potentie in zit.” En naast het terugkijken over de afgelopen 50 jaar probeert ze zo veel mogelijk vooruit te kijken naar de rest van haar jaren…

Meer informatie
en kaartverkoop op
www.cultuurhuusbraakhekke.nl