Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Battumse Revue maakt zich op voor slotakkoord


Bathmen – Met nog een paar voorstellingen te gaan zal op 25 november het doek definitief dichtgaan voor de Battumse Revue. De titel ‘Noe nog ene, met mekare’ zegt alles over deze allerlaatste reeks voorstellingen. Samen nog één keer knallen en dan valt het doek na 38 jaar definitief. Tienduizenden bezoekers hebben 38 jaar kunnen genieten van het enthousiaste gezelschap. Op het podium hebben de sketch-, de zang- en dansgroep het publiek honderden avonden vermaakt met hun gevarieerde optredens. Ook het niveau van decor, licht en geluid heeft in al die jaren een enorme professionaliteit bereikt. In ‘Noe nog ene, met mekare’ maken maar liefst 10 verschillende decors, schitterende kostuums, alle optredens tot adembenemende plaatjes.


Voorzitter Wim Schothof spreekt van een unieke periode in zijn leven en in dat van vele andere vaste gezichten in het gezelschap. “Elke twee jaar een revue als deze op de planken brengen kost onvoorstelbaar veel vrije tijd. Maar we genieten altijd met volle teugen van het hele proces voordat er een voorstelling daadwerkelijk staat zoals we die voor ogen hebben”.
De families Windbuul en ‘t Rikkepoaltje hebben veel beleefd in De Steege. Ook in deze slotvoorstellingen spelen er zich weer hilarische taferelen af in Battums beroemdste buurtschap. Jopie bedient de gasten in restaurant Snel-weg en Kootje kookt er de sterren van de hemel.

Restaurant Snel-weg was in aanloop naar de première weer één van de vele stunts van de Battumse Revue. Het reclamedoek van het restaurant en de website hebben veel teweeg gebracht, ‘proaterieje’ zou het personage Geertje zeggen. Voor de allerlaatste voorstellingen zijn nog een aantal kaarten beschikbaar dus wees er snel bij, dan bent u nog getuige van de prachtige ‘karmse’ met muzikale begeleiding van Kabaal.

Voor kaarten ga naar: www.battumserevue.nl of naar het infopunt in Cultuurhuus Braakhekke in Bathmen.