Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Decorploeg Battumse Revue neemt bezit van Braakhekke

Bathmen – Niets is te gek voor de negen man sterke decorploeg van de Battumse Revue. Zelfs op zondag 15 oktober wordt er keihard gewerkt in Cultuurhuus Braakhekke om de tien verschillende decors in gereedheid te brengen voor de première van de revue ‘Noe nog ene, met mekare’. En met dat ‘met mekare’ zit het wel goed. Al meer dan een jaar hebben de heren drie avonden per week in drie ploegen, samen maar één doel, zo fraai mogelijke decors en levensechte rekwisieten te maken. Dit om de revue onderdelen sketch, dans en zang, te laten schitteren op het podium. Hoog tijd dus om deze groep harde werkers die de toeschouwer niet ziet op het podium eens voor het voetlicht te brengen.

Aan het woord, hoofd van de decorploeg Jan van Ark en Gerrit Bos en Jos van den Enk, allen sinds jaar en dag intens betrokken bij de Battumse Revue. Gerrit Bos, “Ons werk, het maken van alle attributen en de decors is enorm arbeidsintensief”. Niets is kant en klaar te koop wat wij gebruiken in de revue aldus Jan van Ark. “Al meer dan 70 avonden zijn we samen bezig”. Volgens Jos van den Enk is het gezelschap samen één grote familie. Het mooie is dat veel stelletjes samen bij de revue werken en dat al decennia lang. De één voor de schermen en de ander achter de schermen”. Samen willen we zo professioneel mogelijk presteren om een super voorstelling neer te zetten. Daarbij is ook een techniekploeg die vanuit de zaal, licht, geluid en effecten verzorgt ook belangrijk evenals de kostuumploeg en de dames van de grime.

Einde van een traditie
Nu gaat de Battumse Revue stoppen. ”We gaan nog een groot aantal avonden knallen met ons allen om het publiek een onvergetelijke avond te bezorgen. Het is een geweldige tijd geweest en nu is het letterlijk ‘Noe nog ene, met mekare!”.
De Revue neemt u mee naar prachtige scenes in de Steege. Doldwaze perikelen op de kermis, culinaire hoogtepunten en wereldreizen wisselen elkaar af. En hoe vergaat het de bewoners van de Steege in een wellnesscentrum met rook en stoom? Beleef het mee tijdens een amusementsvolle avond ‘Battumse Revue’.
Op www.battumserevue.nl kunt u kaarten bestellen. De première is op zaterdag 28 oktober. Ook zijn de kaarten te koop bij het infopunt in Cultuurhuus Braakhekke tijdens openingstijden.