Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Drukbezochte Virtual Reality pop-uproom

Foto: Otto Westra.

BATHMEN – Het realiseren van een Virtual Reality pop-uproom tijdens de Kerstvakantie voor een periode van 5 dagen voor de inwoners van Bathmen en de gemeente Deventer ging helaas niet door. Na meerdere keren te zijn verplaatst heeft het alsnog in de eerste week van de schoolvakantie plaatsgevonden. De Virtual Reality pop-uproom is bedoeld om deelnemers kennis te laten maken met Virtual Reality op het gebied van entertainment.

Zondag 11 juli was de aftrap. Deze middag waren alle tijdsblokkken gevuld. Er waren zelfs bezoekers van campings uit de buurt om van aan deze prachtige activiteit deel te nemen. Elke deelnemer kon binnen 50 minuten verschillende apparaten uitproberen. Na afloop ontvingen alle deelnemers ook nog een consumptie en een snack.
Op maandag is wethouder Thomas Walder samen met een aantal collega’s van de Gemeente Deventer op bezoek geweest en hebben zelf ook de VR-bril opgezet en deelgenomen.
De Virtual Reality popuproom is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar. Naast de jongeren waren er ook veel oudere deelnemers, maar ook hele gezinnen met kinderen en jongeren hebben deelgenomen. Dat het voor herhaling vatbaar is blijkt uit het aantal deelnemers, er zijn ruim 200 bezoekers geweest.
Het evenement werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit het Corona Initiatief Fonds van de Gemeente Deventer.