Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Hè hè, ’t mag weer…. En Thijs Kemperink komt!

Door Evert van de Weg

BATHMEN – Thijs Kemperink is al lang geen onbekende meer in Bathmen. De bourgondische Tukker, wonend in Albergen, net achter Almelo, komt graag naar Bathmen en omdat Bathmen hem ook graag ziet komen was manager Hanny Biemolt van Cultuurhuus Braakhekke dan ook al snel rond met zijn management over een speciaal optreden op 18 februari aanstaande.

Thijs toerde met zijn vijfde show ‘’Eerlijk duurt het kortst” door het land, toen corona een forse spaak in zijn wielen stak. Thijs kan eigenlijk niet stil zitten en pakt dus waar mogelijk kansen om op te treden. Zo was hij er als de kippen bij om met andere acteurs en cabaretiers op te treden op de befaamde zondag waarop zijn beroepsgroep overal in den lande als kapper optrad als protest tegen de volgens hen oneerlijke beperkingen voor de culturele sector. Thijs maakte zijn punt toen in theater De Tamboer in Hoogeveen.

Ondanks dat de maatregelen het voor theaters en artiesten nog steeds niet makkelijk maken om te spelen, zijn er mogelijkheden. Dus pakt cabaretier Thijs Kemperink ook nu zijn kans! Aangezien zijn geplande tour met Erwin Nyhoff pas in maart van start gaat gebruikt hij de maand februari om toch meters te maken. Samen met een paar collega comedians speelt hij een aantal comedyshows onder de naam ‘’De positieve test comedy show” om nieuw materiaal te testen en weer te wennen aan het podium. Deze unieke, nooit vaker vertoonde show komt naar Battum. Zijn leus daarbij is: “Booster jezelf met een flinke dosis positieve humor! Wat je kunt verwachten als je mij komt opzoeken? Ik ben een Bourgondische Tukker, een optimist en gek op gezelligheid! Het afbranden van de medemens laat ik met liefde aan een ander over. Ik houd mezelf graag een spiegel voor. Vaak is dat een spiegel waar meer mensen zich in herkennen… Mooie verhalen, ontroerende anekdotes, maar vooral veel grappen! Want lachen is, simpelweg, heel gezond!”
Hanny Biemolt is blij dat zij met haar team weer dit soort voorstellingen in Cultuurhuus Braakhekke kan plannen, maar zegt er nog wel bij: “We moeten ons natuurlijk nog wel houden aan de corona-maatregelen en dat betekent dus dat er helaas nog maar maximaal 80 bezoekers aanwezig kunnen zijn bij de show van Thijs. Een QR code en een mondkapje is nog even nodig bij het bewegen door het pand. Dus 18 februari, aanvang 20.00 uur, de show stopt om 21.45 uur en we sluiten de bar om 22.00 uur, maar dan hebben de kijkers al wel een heel leuke avond achter zich!”
Verdere informatie en kaartverkoop op www.cultuurhuusbraakhekke.nl