Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Helligen Hendrik blijft gewoon hellig om veel zaken en laat dat Bathmen weten


Door Evert van de Weg

BATHMEN – endrikus Antonius van der Pette is als Helligen Hendrik over veel dingen ‘’hellig’’ oftewel kwaad en dat al sinds 2004. Als Helligen Hendrik is hij het met heel veel zaken niet eens en dat steekt hij niet onder stoelen of banken. In zijn Twentse dialect zegt hij er zelfs van: ,,Helligheid is net stront…. ut mut d’r oet!’’

Helligen Hendrik (echte naam Bert Eeftink uit Goor) is zeker niet bang tegen gevoelige schenen aan te trappen en dat doet hij dan ook graag, op allerlei manieren. Hij begon met een wekelijkse column op Radio Oost maar daar kwamen al gauw theateroptredens bij, vooral in Oost Nederland. In theatershows als ‘’mBah’’, ‘’Foi’’, ‘’Noh’’, ‘’Vot’’, ‘’Lös’’, ‘’Oald Zeer’’ werd Hendrik heel hellig over heel uiteenlopende zaken als Sinterklaas, anti-rokers, vrouwenmode, ‘’daten’’ en nog veel meer.
Voor zijn zevende show had Helligen Hendrik grootse plannen, zoals een complete circusshow, twintig danseressen en vele special-effects. Helligen Hendrik had met dit optreden ook het Cultuurhuus in Bathmen willen aandoen, maar corona stak daar een stokje voor. Maar hij is nu met zijn nieuwe show ‘’Wen d’r mar an!’’ zijn toernee begonnen en Bathmen heeft de eer hem op 11 en 12 juni te mogen verwelkomen in het Cultuurhuus.
In deze voorstelling neemt de nurkse cabaretier vooral de coronacrisis onder de loep, van toiletpapier hamsteren, lockdowns, besmettingshaarden tot en met mondkapjes. En zoals altijd neemt Helligen Hendrik ook hier geen blad voor de mond en zeker geen mondkapje.
Zoals heel vaak over Helligen Hendrik, ondanks al zijn vaak kribbige commentaren, wordt gezegd: ‘’hij heeft wel de lach aan de kont hangen’’… En dat is ook bij deze voorstelling weer het geval! Natuurlijk nodigt hij Bathmen van harte uit lekker ongecompliceerd met hem mee te lachen.

Verdere informatie en kaartverkoop over de voorstellingen op 11 en 12 juni via
www.cultuurhuusbraakhekke.nl