Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Jeffrey Kleine Koerkamp met Jasper Nieuwenhuis op 12 maart in Cultuurhuus Braakhekke

Door Evert van de Weg

BATHMEN – Jeffrey Kleine Koerkamp, geboren en getogen in Lettele, zegt op zijn eigen website dat hij als kleine jongen, nog met luier om, in 1996 al luidkeels stond mee te zingen met de toenmalige hit van Guus Meeuwis ’Kedeng, Kedeng, oehoe…’ Al vanaf 2014 ging Jeffrey elk jaar meedoen aan de Lettelse Revue, zowel als speler, tekstschrijver als ook muzikant. Jeffrey: “Ik wist na afloop van elke voorstelling zeker dat ik dit mijn leven lang wilde gaan doen, zo enthousiast was ik.’’


Het is dan ook geen wonder dat hij in de theaterwereld terecht is gekomen. Jeffrey viel op doordat hij de hoofdprijs won in ‘Salland got Talent’ en in de ‘Christenhusz Theaterprijs competitie’. Daarna volgt hij de theateropleiding ‘Artiest Drama’ in Zwolle en de opleiding ‘bachelor of cabaret’ aan het Koningstheater in Den Bosch. In het Groninger Studenten Cabaret festival behaalt Jeffrey vervolgens de halve finale.
In de afgelopen jaren heeft Jeffrey al heel wat publiek een leuke avond bezorgd, al gooide ook bij hem corona wel roet in het eten.
Jeffrey: “Het wordt nu al de derde keer op rij dat ik in Braakhekke mag staan. Het eerste jaar speelde ik zelf nog maar een programma van 30 minuten en dat werd dan door een andere comedian met 30 minuten aangevuld. De presentator van mijn tweede optreden, Jasper Nieuwenhuis, werd zo aangestoken door ons succes dat hij nu samen met mij op 12 maart een compleet avondvullend cabaretprogramma gaat verzorgen, waarbij wij elk zo’n 40 minuten gaan optreden.’’ Het optreden op 12 maart in Braakhekke samen met Jasper Nieuwenhuis past in een kleine serie try-outs van hun nieuwe voorstelling. Jeffrey: “In onze voorstelling zit wel degelijk een rode lijn, maar we proberen tegelijkertijd wel dingen uit. Mijn eigen deel van de voorstelling gaat eigenlijk over het eeuwige verlangen van de mens.”
Het maatje op toneel van Jeffrey, Jasper Nieuwenhuis, was twaalf jaar werkzaam als docent, toen hij bedacht dat hij zijn grappen niet meer alleen voor zijn leerlingen wilde houden. Jasper: “Ik besloot het podium op te klimmen om op deze wijze een lang uitgestelde droom en ambitie te gaan volgen in de vorm van stand-up comedy. Inmiddels speel ik door het hele land met collega-comedians en ben ik daarnaast actief als acteur en presentator.”
Jeffrey en Jasper kennen elkaar al langer, maar op deze manier samen een avondvullend programma verzorgen is nieuw voor hen. Jeffrey: “We noemen het optreden dan ook Dubbelshow Comedy En Cabaret.” We hebben samen er veel zin in en kijken er naar uit!”

Verdere informatie en kaartverkoop op www.cultuurhuusbraakhekke.nl