Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Margriet Bolding, cabaretière en psycholoog, komt Bathmen een spiegel voorhouden


Door Evert van de Weg

BATHMEN – Je zou Margriet Bolding, geboren en getogen in Amersfoort, heel goed een duizendpoot kunnen noemen, als je haar CV leest. Het eropuit gaan voor onderzoek zat er al vroeg in, want de annalen vermelden dat ze al van huis wegliep toen ze drie jaar oud was. Ze ging in Groningen psychologie studeren en na haar studie verkende ze diverse loopbaanrichtingen waarin ze haar studie kon toepassen. Zo werkte ze bij de provincie Groningen en een bureau op het gebied van personeelsmanagement. Maar het bloed kroop ondertussen waar het niet gaan kon en al toen ze 22 jaar was won ze de Persoonlijkheidsprijs op het Groninger Cabaret Festival. Jarenlang maakte ze daarna cabaret op maat voor bedrijven en instellingen. Ondertussen moest er wel genoeg brood op de plank komen en dus begon ze in 2006 een eigen bureau waarmee ze trainingen geeft en coachingstrajecten binnen bedrijven begeleidt.


Margriet Bolding geeft steeds meer ruimte aan haar echte passie voor cabaret en in 2009 is ze met haar avondvullende programma ‘’Viva depressiva’’ in theaters door het hele land te zien. En daarna volgt de ene na de andere theatershow: Laaghangend Fruit, Zo zijn we niet getrouwd, Het gras bij de buren en nu Familie te koop.

Met de show ‘’Familie te koop’’ komt Margriet nu op zaterdag 5 november naar Cultuurhuus Braakhekke. Ze snijdt daarin thema’s aan die voor velen herkenbaar zijn. Zelf zegt ze daarover: ,, Waarom je hele leven aan dezelfde familie vastzitten? Neem eindelijk eens die bourgondische moeder met die hartelijke lach waar je altijd van gedroomd hebt. En koop dan gelijk ook een broer met oprechte interesse. En neem vanavond dat ene familielid waar je vanaf wilt gewoon eens mee naar deze voorstelling. Ruilen mag altijd.’’
In haar voorstellingen zie je duidelijk dat de combinatie van psycholoog en cabaretière heel inspirerend kan zijn. Een heel leerzame, maar vooral humoristische voorstelling met mooie liedjes dus. Kom dit zien/horen op zaterdag 5 november om 20.30 uur!

Verdere informatie
en kaartverkoop kijk op
www.cultuurhuusbraakhekke.nl