Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Noabermiddag: ‘Feest der Herkenning’ over jaren 50/60 in Cultuurhuus


BATHMEN- Televisiekijken bij de buren, de wekelijkse wasbeurt in een teiltje en verplicht met je ouders naar de kerk. Dat was allemaal gewoon in de jaren 50 en 60. Al deze herinneringen komen tot leven in het nostalgische programma ‘Feest der Herkenning’, dat schrijver Dolf Ruesink (70) woensdag 12 april (14.30 uur) brengt op de Noabermiddag in Cultuurhuus Braakhekke in Bathmen.


In een boeiend programma van 2 x 45 minuten, met prachtige zwart-wit beelden uit het Polygoon Nieuws, neemt Ruesink de bezoekers mee terug in de tijd. Voor de pauze komen de jaren 50 aan bod. Het was de tijd van de naoorlogse wederopbouw, met schaarste, woningnood en verzuiling.
Uit een oude reiskoffer tovert oud-journalist Ruesink, die ruim veertig jaar reportages maakte in binnen- en buitenland, voorwerpen tevoorschijn die bij het publiek herkenning oproepen aan de ‘weemoedjaren’. Ook leest hij fragmenten voor uit zijn succesvolle boek ‘Bewaar de herinnering, peuter, puber en provo in de jaren 50 en 60’.
De roerige jaren 60 komen aan de beurt in het tweede deel. Nederland veranderde, er kwamen elektrische apparaten in huis, de jeugd maakte kennis met popmuziek, het gezag brokkelde af en er kwam een vijfdaagse werkweek. In de interactieve voorstelling kan en mag het publiek reageren op al deze onderwerpen.
De middag wordt afgesloten met een leuke korte kennisquiz over de Gouden Jaren. De winnaars krijgen een mooie herinnering en de hoofdprijswinnaar gaat naar huis met als cadeau iets lekkers.

‘Feest der Herkenning’
Woensdag 12 april 2023
Aanvang 14.30 uur
Cultuurhuus Braakhekke Bathmen