Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Seniorenmiddag in augustus

BATHMEN – Veel mensen hebben mooie herinneringen aan hun kindertijd waarin de school een grote rol speelde. Een school die zo totaal anders was dan die van nu… Schrijven met een kroontjespen en een inktlap. De letterdoos, het telraam, de grote kolenkachel in de klas. Soms zaten er wel 50 kinderen in hun houten schoolbankjes. Als je de les niet geleerd had kreeg je het ezelsbord om je nek! De tijd van het leesplankje, de mooie schoolplaten (waarbij de meester zo prachtig kon vertellen) en van Ot en Sien…

En er werd nog veel gezongen! Vaderlandslievende liedjes uit ‘Kun je nog zingen, zing dan mee’ maar ook van ‘Jarig Jetje’die op ulevellen zou trakteren. Op het schoolplein werd gekaatst, geknikkerd, gehinkeld, getold en Haasje Over gespeeld. Met tientallen liedjes, omlijst met honderden bijzondere foto’s en bewegende beelden uit het Polygoonjournaal, zijn we weer helemaal terug in de tijd van kniekous en schoolmelk. De grote bel wordt weer geluid en wie er erg z’n best doet krijgt misschien wel een Tien met een Griffel!

Deze middag wordt verzorgd door Harald Veenstra: “Wij gaan het allemaal beleven deze middag en u kent de liedjes vast en zeker nog.”

Het is helaas nog wel nodig om van tevoren aan te melden of strippen te halen. Het aantal zitplaatsen is nog steeds beperkt i.v.m. de 1,5 meter afstand.

Wanneer: Woensdag 11 augustus 14.30 uur
Waar: Cultuurhuus Braakhekke
Aanmelden: Infopunt Bathmen 0570-540839
Entree: 3 strippen (incl. koffie en drankje en hapje in de pauze)