Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Taboedoorbrekend was de druk bezochte humoristische voorstelling over dementie


BATHMEN – Op uitnodiging van de werkgroep Bathmen Dementie Vriendelijk speelde het theatergezelschap Theater Aan De Lijn op vrijdag 27 mei de voorstelling ‘Wie van de drie heeft dementie’ in het Cultuurhuus Braakhekke. De 115 bezoekers zijn met humor verschillende keren op het ‘verkeerde been’ gezet hoe dementie in het beginstadium te herkennen.
Het was taboedoorbrekend omdat men zei wat er wellicht vaak gedacht wordt en omgaan met dementie op een wijze werd belicht zoals deze dicht bij onze samenleving hoort te zijn. Het theatergezelschap weet treffend de juiste snaar te raken waardoor je in verwarring raakt van de wijze hoe zij het beeld van mensen met dementie anders weten neer te zetten.

Enkele reacties van de aanwezigen;
“humoristisch met een boodschap”
“veel gelachen en meegezongen met de liedjes, zo herkenbaar”
“goed dat de positieve kant ook wordt belicht, soms best een beetje schurend”
“mijn beeld van iemand met dementie heeft mij in verwarring gebracht. Het woord dementerenden gebruik ik niet meer!”
“ik ben blij dat ik geweest ben”

Op 14 september speelt het theatergezelschap Theater Aan De Lijn op uitnodiging van de werkgroep Bathmen dementie Vriendelijk de voorstelling ‘Waar ga je heen’ en is een mooie, herkenbare en ontroerende theatervoorstelling over dementie. Kaarten zijn binnenkort te bestellen bij het Cultuurhuus Braakhekke.