Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Topartiesten Maartje & Kine gaan ongetwijfeld veel indruk maken in Bathmen!

Door Evert van de Weg

BATHMEN – Het zijn gewoon duizendpoten, die Maartje en Kine, dat zie je meteen als je wat You Tube filmpjes van hen bekijkt. Om te beginnen zijn het van levenslust spetterende meiden, ze zingen prachtig en bespelen de piano, de viool, het accordeon, de gitaar, de balalaika, de fluit, de banjo en waarschijnlijk nog wel wat meer instrumenten alsof ze op het conservatorium op al die instrumenten afgestudeerd zijn. En dat alles in combinatie met vaak heel humoristische of soms ontroerende cabaretteksten. Het enthousiasme en het vakmanschap spat eraf!


Al sinds 2012 vormen de dames een duo, dat elkaar heel toevallig tegenkwam. Voor Kine, een geboren en getogen Noorse deerne, was het Nederlands wel even wennen, maar daar merk je nu al helemaal niets meer van. Voor hun allereerste optreden op de Roodharigendag (de beide dames zijn roodharig…) schreven ze zelf de tekst en dat werd een tekst op de melodie van ‘’Meisjes met rode haren’’. Het publiek sloot hen meteen in de armen.
Daarna ging het snel met de carrière van Maartje & Kine. Kort hierna speelden ze al op Lowlands een bomvolle tent met mensen plat en daarna gingen ze met hun eerste theaterprogramma ‘’Vreemd Folk’’ door het land toeren. De ene na de andere geslaagde theatershow volgde elkaar op en de zalen waarin ze optraden werden steeds groter en steeds voller met publiek. Maartje & Kine hadden de afgelopen jaren veel succes bij
TV-programma’s en grote evenementen als Oerol, De Wereld Draait Door, Podium Witteman, Concert at Sea, de Uitmarkt, de Zwarte Cross en Top 2000 agogo.
Tot de coronacrisis en alle uitwassen daarvan ook hen volledig dwars ging zitten, ze konden geen kant meer uit…. Op hun eigen originele manier gingen zij met de crisis om: ze stapten in hun busje, reden naar een blokhut in Noorwegen (Kine weet er de weg als geen ander…) en schreven daar een helemaal nieuw theaterprogramma. Daarmee ‘’kropen ze uit het artistieke ravijn’’, zoals ze het zelf zeiden. De NTR maakte over dat hele avontuur en de artistieke uitkomst de mooie documentaire ‘’Maartje & Kine buigen niet’’.
Dit jaar hadden ze een heel geslaagd optreden met de Koninklijke Harmonie in Deurne onder de titel ‘’Eine kleine Nachtmerrie’’, schreven het ontroerende nummer ‘’Lied voor Oekraïne’’ maar concentreerden zich vooral op hun nieuwe theatershow ‘’Hoge Noot’’. Vanaf september toeren ze daarmee al met veel succes door het hele land en daar komen ze nu nota bene op 18 november ook mee naar Bathmen! Een uitgelezen kans om iets heel moois te zien en te horen!
Voor verdere informatie en kaartverkoop zie www.cultuurhuusbraakhekke.nl