Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Vrijwilligers Cultuurhuus Braakhekke Bathmen in het zonnetje

Door Evert van de Weg

BATHMEN – Dat het Cultuurhuus Braakhekke in Bathmen (overigens net als heel veel andere gemeenschapscentra) vooral draait op vrijwilligers is intussen wel algemeen bekend. “Dan mag je die vrijwilligers zo nu en dan ook wel eens even in het zonnetje zetten” aldus de manager van het Cultuurhuus, Hanny Bimolt, en assistent Theo Bruggeman.

Nadat een bijeenkomst een paar keer door de coronaperikelen niet door kon gaan, was het zondagmiddag 15 mei de tijd om daar werk van te maken. Tientallen vrijwilligers waren op komen dagen en bij prachtig zonnig weer werd iedereen hartelijk ontvangen in de riante gelegenheid Het Verblijf van Henk en Dinie Jansen. Die zorgden met hun bedrijf De Worstepinne voor een voortreffelijke barbecue met alles erop en eraan.
Voorzitter van de Stichting Cultuurhuus Braakhekke, de heer Johan Kippers, nam kort het woord om de (best wel succesvolle) gang van zaken bij het Cultuurhuus kort door te nemen en hij benadrukte nog eens hoe belangrijk de vrijwilligers wel zijn voor het reilen en zeilen van het Cultuurhuus. Het Cultuurhuus heeft in de jaren na de oprichting in de huidige vorm in 2008 een steeds belangrijkere plaats als echte ‘’Huiskamer van Bathmen’’ veroverd. Daarna stond Johan Kippers stil bij het afscheid van enkele bestuursleden.
Bestuurslid van het eerste uur en vanaf het begin ook penningmeester Arie Nijman werd als eerste heel hartelijk bedankt voor zijn vele belangrijke werk gedurende al die jaren als schatkistbewaarder. Daarna werd ook bestuurslid Wil Mandersloot nog even extra in het zonnetje gezet. Beiden kregen een passend cadeau uitgereikt. Troubadour Rob Krot was uit Laag Zuthem ingevlogen en hij zorgde de hele middag voor een passende muzikale achtergrond.
De vele vrijwilligers maakten er bij het schitterende weer een gezellige en toch ook wel nuttige middag van. Onderling contact is er tijdens de diensten vaak niet veel en daar was nu alle gelegenheid toe. Al met al een geslaagde middag voor een sowieso al erg gemotiveerde groep vrijwilligers!