Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Vrouwen in de jazzmuziek: concert Ladies First! op 24 maart

Bathmen – De Hanzestadband, bigband uit omgeving Deventer, onder leiding van dirigent Arjan Stam gaat jaarlijks onder de noemer ‘Music Experience’ een boeiende samenwerking aan met andere muzikanten en muziekgezelschappen uit de regio. Het gaat om een cross-over, het halen- en-brengen principe, het met enthousiasme samen iets neerzetten.


Dit jaar is gekozen voor een jazzconcert met als thema ‘Ladies first!’. In de 20e eeuw hebben veel vrouwen met verve jazzmuziek vertolkt! Deze ‘grande dames’ zijn jazz artiest van grote klasse geworden en zijn nog steeds een grote bron van inspiratie voor hedendaagse muzikanten en zangeressen in de jazzmuziek. Denk bijvoorbeeld aan Ella Fitzgerald, Peggy Lee, Billie Holiday, Josephine Baker, Nina Simone en Dinah Washington.
Hoog tijd vond de Hanzestadband onder leiding van dirigent Arjan Stam om een ruim podium te bieden aan hedendaagse ‘ladies’ die samen met de band de muziek van de grote vrouwen uit de jazzmuziek presenteren! De hedendaagse ladies zijn: Merel Hubatka, de zangeressen van Edge, het LIMAI koor en de Hanzestadbandzangeres Marion Kemeling. Hanzestadbandzanger Ard Nijland zal de dames volop ondersteunen en de middag presenteren.
Het concert is op zondag 24 maart, van 15.00-17.00 uur in Cultuurhuus Braakhekke Bathmen. Entree € 7,50 (vanaf 13 jaar) Kaartverkoop www. cultuurhuusbraakhekke.nl/theater