Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Zwolse band Bovenste Knoopje Open komt op 26 februari naar Cultuurhuus

Fotograaf Yan Kei Lo.

Door Evert van de Weg

BATHMEN – Net als in heel Nederland leeft ook in Bathmen het culturele leven in allerlei vormen weer op, na een wel heel doodse periode. De komende maanden komt er veel en veelsoortig talent naar Bathmen. Misschien niet helemaal toevallig is er veel cultureel talent uit het oosten van het land bij, zoals twee keer Thijs Kemperink, Jeffrey Klein Koerkamp samen met Jasper Nieuwenhuis, 3 Koteleboebo, Hendrik Jan Bökkers en Helligen Hendrik in het Cultuurhuus. En dan heb ik het nog niet eens over onze eigen Battumse band Kabaal met hun geplande grootse optreden op de Brink en de vele muzikale shows in Café Braakhekke en Café De Brink. Maar op 26 februari dus ‘’Bovenste Knoopje Open”.

Deze uit Zwolle afkomstige band Bovenste Knoopje Open is een complete band van vier multi-instrumentalisten, die goed zijn voor strijkers, toetsen, blazers, drums en gitaren. Daardoor zijn de toehoorders op 26 februari verzekerd van afwisselende arrangementen. Leider Sjoerd van Capelleveen verbindt met zijn prachtige en gevarieerde conferences de mooie Nederlandstalige muziek aan elkaar. Dat doet hij heel soepel en met veel succes. Soms spreekt hij vertrouwelijk tegen de zaal, dan reageert hij ad rem op het publiek, maakt van de meest uiteenlopende personages, van seksist tot deftige huisdichter, een mooie persiflage. Van Capelleveen is op zoek naar intimiteit. Met prachtige, diep-persoonlijke liedjes over zijn broer en zijn moeder, die hij zelf zelden voor publiek speelt omdat hij ze ‘te intiem’ vindt om op te voeren. En met anekdotes en muziek gebaseerd op zijn lweven in coronatijd, waarin hij de podcast Liftmuziek ging maken.

Zelf zegt Sjoerd van Capelleveen over hun optredens: “Wij geloven dat kunst kan bijdragen aan een intiemere samenleving. Aan verbinding tussen de meest verschillende mensen. Aan nieuwsgierigheid naar de ander. Wij zien het als onze taak de wereld te bevragen door middel van onze voorstellingen en muziek, waarbij we altijd onze eigen waarheid op het spel willen durven zetten. Luisteren en doorgeven. In woord en klank.” Dat belooft dus nog wat op 26 februari, vanaf 20.30 uur. Het is natuurlijk de vraag of er dan nog corona-maatregelen voor theaterzalen zullen gelden en welke dan; dit zal zeker tijdig gecommuniceerd worden!
Verdere informatie en kaartverkoop op www.cultuurhuusbraakhekke.nl