Bathmensekrant.nl is een uitgave van Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit het verspreidingsgebied van de Bathmense Krant te brengen in de vorm van een online krant.

De tandprotheticus adviseert: ook mèt kunstgebit regelmatig op controle!

DEVENTER – Nog teveel mensen lopen rond met klachten als gevolg van een oud, versleten of beschadigd kunstgebit. Mensen zeggen vaak: “Ach, het zit toch goed of “Ik red me er wel mee.”Men realiseert zich echter niet dat een oud en versleten kunstgebit kan leiden tot klachten als:

– Slecht kunnen kauwen.

– Hoofdpijn.

– Gehoorproblemen.

– Knappende kaakgewrichten.

– Tintelende lippen.

– Ontstoken mondhoeken.

– ‘Ingezakt’ gezicht.

– Ontstaan van wild vlees.

– Ontstaan van pijnlijke plekken.

– Aangezichtspijn.

 

Deze klachten ontstaan niet van de één op andere dag, maar over langere tijd, ze sluipen er als het ware in. Wie een kunstgebit heeft kan het beste eens in de twee jaar op controle gaan bij een door de Organisatie van Nederlandse Tandprothetici (ONT) erkende tandprotheticus. Voor een kunstgebit op implantaten (klikgebit) wordt eens per jaar geadviseerd.

Tandprothetische praktijk Westhof aan de Binnensingel 6 in Deventer, is aangesloten bij de ONT. Hij is een paramedisch specialist in het aanmeten en zelfstandig vervaardigen van kunstgebitten en andere gebitsprotheses.

Westhof regelt alles van A tot Z, zonder dat daar een verwijzing van bijvoorbeeld een tandarts voor nodig is. Dit betekent dat de tandprotheticus een eerstelijns zorgverlener is. Tevens werkt hij samen met kaakchirurgen.

Gemiddeld gaat een prothese 5 tot 8 jaar mee. In de tussentijd kan de tandprotheticus door middel van periodieke controle uw prothese in de gaten houden en indien nodig (kleine) correcties aanbrengen.

 

Informatie

Hebt u vragen over uw gebitsprothese? Neem dan contact op met Tandprothetische praktijk Westhof. Het telefoonnummer is 0570-769120.

Meer informatie, ook over vergoedingen, treft u aan op: www.tppwesthof.nl