Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Dinsdag 21 maart: Dag van de maatschappelijke impact

DEVENTER – Rabobank is de bank met veruit de grootste maatschappelijke bijdrage. Daar is Ed den Besten, directievoorzitter van Rabobank Salland enorm trots op: “Vandaag laten wij zien wat onze bijdrage is aan welzijn en welvaart in onze regio. Rabobank doet zoveel meer dan het verstrekken van geld. Wij zijn er als lokale bank om de gemeenschap te versterken. Dat doen we niet zomaar. Dat doen we omdat wij willen dat Salland in de toekomst een regio blijft waar mensen prettig kunnen wonen, werken en leven. Dichtbij en betrokken, zo zijn we ooit begonnen en dat zijn we nog steeds.”

Rabobank Salland doet dat op verschillende manieren. Zo werkt de bank aan duurzame ontwikkeling van de samenleving in economische, sociale en ecologische zin. Rabobank is betrokken bij de realisatie van zonne-energiepark Heeten dat bedekt wordt met ruim 7000 zonnepanelen. Ook organiseerde de bank afgelopen jaar samen met Gemeente Olst-Wijhe de Slim Verbouwen Beurs om consumenten bewust te maken van de mogelijkheden tot verduurzamen van hun woning.

Vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid zet Rabobank Salland zich in om de sociale cohesie binnen lokale gemeenschappen te bevorderen. Zo plaatste de bank een Social Sofa in Bathmen samen met drie basisscholen in Bathmen, Gemeente Deventer en Sallcon.

Rabobank vindt het belangrijk dat iedereen kan participeren in de samenleving en investeert in de ontwikkeling van mensen. De bank steunde afgelopen jaar het taalpunt voor laaggeletterden in Raalte en investeerde in de ontwikkeling van drie studenten startups via de Gasfabriek in Deventer.

Daarnaast wil de bank een substantiële bijdrage leveren aan het wereldvoedselvraagstuk en streeft de bank naar een veilige en duurzame voedselvoorziening. Daarom ondersteunt Rabobank Salland de Ulebelt bij het starten van voedselcoöperaties in Salland.

Om haar maatschappelijke impact en samenwerking te vieren organiseert Rabobank Salland in de namiddag een Lenteborrel in de Deventer Schouwburg. Tijdens deze borrel ondertekenen de bank en de Deventer Schouwburg tevens de nieuwe, maatschappelijk ingestoken, samenwerkingsovereenkomst.

Weten wat de Rabobank bijdraagt in Salland? Ontdek de maatschappelijke impact op rabobank.nl/trots