Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Eerste coöperatieve zonnedak in Deventer gaat van start!

Vanaf 13 oktober definitieve inschrijving Zonneroos geopend

DEVENTER – Deventer Energie wil dit najaar de eerste fase realiseren van de DE-Zonneroos Sallcon. Er komen zo’n 300 panelen op het dak van Sallcon aan de Schonenvaardersstraat/Hanzeweg. Het Deventer bedrijf Independent Solar Systems (ISS) zal de panelen plaatsen.Dit is het eerste coöperatieve zonnedak in Deventer, dat daarna kan uitgroeien tot uiteindelijk 1000 panelen. Tijdens de startbijeenkomst op donderdag 13 oktober kunnen belangstellenden zich laten informeren en aanmelden voor zonne-energie opgewekt op het Sallcondak.

Zonnepanelen op andermans dak

De DE-Zonneroos is bedoeld voor inwoners en (kleinere) ondernemers in Deventer die gebruik willen maken van eigen zonne-energie, maar geen panelen kunnen of willen plaatsen op het eigen dak. Inwoners in de binnenstad plus ruime omgeving kunnen eraan meedoen, net zoals winkeliers en andere ondernemers. Zo’n 30 inwoners en enkele ondernemers hebben al ingetekend, voor in totaal ruim 300 panelen. Dat is voldoende voor de eerste fase. De coöperatie hoopt binnen een jaar de capaciteit van het project volledig vol te boeken.

Duurzame investering

Deelnemers leggen 300 euro per paneel in. Zij genieten dan 15 jaar lang van hun eigen, lokaal opgewekte duurzame energie. Al die jaren hoeven deelnemers geen energiebelasting te betalen over deze zonnestroom. Op deze manier verdienen ze hun inleg ruimschoots terug, met een rendement van 4 à 6 %. Op de website van Deventer Energie www.deventerenergie.nl/zonneroos/ staat alle informatie handig bij elkaar.

Samen Duurzaam

De Deventer Energie Coöperatie wil het aandeel duurzame energie in Deventer verhogen. Deventer Energie stimuleert energiebesparing en investeert in duurzame energieprojecten, samen met bewoners en lokale bedrijven. Deventer Energie werkt samen met Pure Energie uit Enschede, in 2015 voor het derde jaar op rij bekroond tot groenste energieleverancier van Nederland.

Startbijeenkomst

Het Zonneroosproject gaat definitief van start op 13 oktober, midden in de nationale Week van de Duurzaamheid. Dan houdt Deventer Energie een bijeenkomst waar de intekenaars de laatste informatie ontvangen en het deelname contract kunnen tekenen. Ook nieuwe geïnteresseerden zijn hier welkom. De bijeenkomst vindt plaats bij Deventer Energie, Nieuwe Markt 23; aanvang 20.00 uur.