Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Iris Knaap – Ritueelbegeleider – Spreker bij uitvaarten

Voor een afscheid in de kleuren van je hart

DEVENTER – Wanneer een dierbare overlijdt, is een uitvaartondernemer u van dienst met het verzorgen en opbaren van de overledene, het adviseren bij de keuze van de kist, de rouwkaart en de bloemen en neemt hij of zij het hele logistieke deel van de uitvaart op zich.Ik doe iets anders

Iris: “Aanvullend op het werk van de uitvaartondernemer, help ik u bij de invulling van de afscheidsplechtigheid in crematorium, kerk, of indien gewenst, op iedere andere plek.”

 

Waarmee kan ik u van dienst zijn?

“U kunt mij vragen voor het schrijven van het levensverhaal van uw dierbare, advies bij muziek en overige teksten en het maken van een mooi afscheidsritueel, indien u dat wenst. Samen zoeken we naar wat belangrijk was voor uw dierbare en wat hem of haar uniek maakte. Dit ‘thema’ vlecht ik als een rode draad symbolisch door de plechtigheid heen en komt terug in het levensverhaal, de verbindende teksten, de gedichten, de muziek en de rituelen. Als u wilt dat ik voorga tijdens de plechtigheid en deze leid, schrijf ik ook een welkomst- en slotwoord en zorg ervoor dat ook deze aansluiten bij de andere onderdelen. Het afscheid van uw dierbare wordt door deze zorgvuldige afstemming één mooi, kloppend en verbonden geheel. Als u mij inschakelt, kom ik naar u toe om in een persoonlijk gesprek alles met u te bespreken. In alle rust en met aandacht denk ik met u mee, geef advies en sluit aan bij wat u nodig hebt. U kunt mij bellen op het moment dat iemand al overleden is, maar ook als iemand nog leeft maar weet dat het afscheid nabij is. Dan kan ik met hem of haar in gesprek gaan om wensen te inventariseren. Ik ben bevlogen en betrokken en ga voor een persoonlijk afscheid in de kleuren van je hart”, aldus Iris Knaap.

www.irisknaap.nl