Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Jan Terlouw bij KBO/PCOB

DEVENTER – In het kader van de landelijke samenwerking tussen de ouderenbonden KBO en PCOB hebben de KBO en de PCOB in de gemeente Deventer een gezamenlijke bijeenkomst gepland. Deze eerste gezamenlijke bijeenkomst voor leden en belangstellenden zal worden gehouden op woensdag 15 maart om 14.30 uur in de van Vlotenhof te Deventer.De KBO en de PCOB hebben voor deze bijzondere bijeenkomst de vermaarde spreker Dr. Jan Terlouw uitgenodigd om een presentatie te verzorgen. Als thema voor zijn inleiding heeft de heer Terlouw gekozen voor: ‘Een natuurkundige die schrijver werd.’

Jan Terlouw (1931), wis- en natuurkundige, werd bij het grote publiek bekend als politicus en schrijver. Hij was ondermeer fractievoorzitter D66 in de Tweede Kamer, minister van Economische Zaken en vicepremier, Commissaris van de Koningin in Gelderland en senator in de Eerste Kamer.

Over zijn lange politieke carrière schreef hij diverse boeken: ‘De Derde Kamer’, ‘Naar zeventien zetels en terug’ en ‘Achter de barricaden.’ Daarnaast schreef hij een reeks klassiek geworden jeugdromans, zoals ‘Oorlogswinter’, ‘Koning van Katoren’ en ‘Oosterschelde windkracht 10.’ Samen met zijn dochter Sanne schreef hij bovendien een zestal literaire thrillers.

Het behoeft geen twijfel, dat het zeker een hele leuke en interessante middag belooft te worden.