Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Mantelzorg woningen/Mantelzorg woongroep

DEVENTER – Ouderen en/of zorgbehoevende personen moeten niet worden weggestopt, maar deze mensen verdienen ook plezier en woongenot in hun leven zo vindt Tonny Daggenvoorde van Bouwkundig Advies- en Tekenbureau A. Daggenvoorde in Deventer.“Door de veranderde regelgeving is het momenteel gemakkelijker een mantelzorgwoning te bouwen. Natuurlijk is er nog een aantal regels waar je aan moet voldoen, zoals een verklaring van een (huis)arts, een deskundige instantie en natuurlijk het bestemmingsplan.

Indien men aan de bovenstaande regels voldoet, kunnen wij samen met u als opdrachtgever een mantelzorgwoning ontwikkelen op maat, maar natuurlijk met de benodigde uitstraling en behoeftes, meestal in het achtererfgebied van een bestaande woning. Het kan zelfs zo zijn dat de bouw geheel vergunningsvrij is, maar indien er wel een vergunningaanvraag moet komen, weten wij ook daarin de weg. De woning wordt volledig naar uw wensen ontworpen, daarin rekening houdend met de mogelijke beperkingen van de ontvanger van de mantelzorg, (rolstoelvriendelijke en drempelloze indelingen, minimale afmetingen ruimtes, keuken, sanitair) mogelijke maximale afmetingen en eisen van het bestemmingsplan. Wij houden ons al ruim 20 jaar met de toegankelijkheid en bruikbaarheid in woningen bezig”, aldus Tonny Daggenvoorde.

Hieronder een aantal punten, dat nader onderzocht/ toegelicht moet worden in het traject:
– Vooroverleg met de opdrachtgever en overleg met desbetreffende gemeente.
– Bouwen zonder vergunning, M2 oppervlakte achtergebied, bestemmingsplan.
– Vergunningplichtig, M2 oppervlakte achtergebied, bestemmingsplan.
– Spelregels, eisenpakket opdrachtgever.
– Tijdelijk bouwwerk.
– Prefab unit of een traditionele woning.
– Bestaand bijgebouw ombouwen tot mantelzorgwoning.
– Mantelzorg woningen in het buitengebied.
– Huisnummering.
– Toegang tot woning.

Dus als u behoefte heeft en eventueel zit te denken om voor u of uw naasten, goede kennissen een mantelzorgwoning te bouwen, schroom niet en neem eens vrijblijvend contact op met Bouwkundig advies en Tekenbureau A. Daggenvoorde te Deventer. Voor meer info kunt u kijken op www.daggenvoorde.nl En zie de advertentie op deze pagina.