Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Revolutionaire DCI motor verder verbeterd

Nieuwe wetgeving voor brommobielen

• “New Generation DCI” van Lombardini nu met 6kW vermogen.
• De brommobielmotor met het hoogste koppel.
• Voldoet aan nieuwste milieunormering.

DEVENTER – In heel Europa is per januari 2018 een gewijzigde wetgeving voor brommobielen van kracht geworden. Vanaf nu mogen deze voertuigen een maximaal rijklaar gewicht hebben van 425 kg en mogen de gebruikte motoren een maximaal vermogen van 6kW hebben. Verder is per 1 januari de voor brommobielen de hoogste milieunorm EURO4 verplicht. Als laatste is er nu ook een maximale lengte van het voertuig; deze is vastgesteld op 3 meter.Voor de merken Microcar en Ligier, samen deel uitmakend van de Ligier Group, een reden om met motoren fabrikant Lombardini een bijna volledig nieuwe motor te ontwikkelen die specifiek ontworpen is voor toepassing in een brommobiel: de “New Generation DCI” motor. Het grootste verschil met andere fabrikanten is de toegepaste common-rail techniek met directe inspuiting. Hierdoor is het mogelijk dat de motor onder alle omstandigheden een constant vermogen afgeeft, dus ook met ingeschakelde airco of bij berg op of af rijden. “En dat is in Nederland vooral heel prettig bij het in- of uitrijden van een parkeergarage” aldus René Hoogeveen van Microcar en Ligier dealer importeur G.M.S & Import B.V. in Veenendaal.

Een ander voordeel is de opbouw met een aluminium motorblok. Hierdoor is de 2 cilinder motor lichter dan de concurrentie wat resulteert in een veel betere gewichtsverdeling met een prettiger weggedrag tot gevolg. “En omdat alle brommobielen een maximaal rijklaar gewicht mogen hebben van 425 kilo, kan het bij de motor uitgespaarde gewicht voor andere doeleinden in het voertuig gebruikt worden. In een stevige veiligheidskooi en een betere bouwkwaliteit bijvoorbeeld”, weet dhr. Wolters van brommobieldealer Garage Wolters te vertellen. Het lage geluidsniveau is daarvan ook een positief resultaat.

Maar het allerbelangrijkste is wel het gegeven dat de “New Generation” Lombardini DCI motor bij zowel Microcar als Ligier exclusief is voorzien van het EASY PARK SYSTEM en beschikt over veruit het hoogste koppel in deze klasse, maar liefst 25 Nm bij 2.000 toeren per minuut. Tussen 1.700 en 2.700 toeren per minuut is er zelfs altijd 21 Nm beschikbaar. “Door de combinatie van al deze eigenschappen met het standaard Easy Park System, waardoor wegrijden als vanzelf gaat, zijn de modellen van Microcar en Ligier gewoon de fijnst rijdende brommobielen op de Nederlandse markt. U moet dat vooral zelf eens proberen in een uitgebreide proefrit Garage Wolters”, besluit dhr. Wolters.

De nieuwe DCI motoren zijn per direct leverbaar in de praktische Microcar M.GO4 vanaf € 12.790,- en in de sportieve en elegante Ligier JS50L vanaf € 15.385,-.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: Garage Wolters, Oude Oxersteeg 3, 7421 KD DEVENTER. Tel. 0570-651332, E-mail info@garagewolters.nl

Of kijk op www.garagewolters.nl