Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Verdeling van € 160.000,-

uit coöperatief dividend

van Rabobank Salland

Volle schouwburg voor finaleavond
‘Hart voor Salland’

DEVENTER – Maandagavond 10 april werden in de Deventer Schouwburg aan de 403 deelnemende verenigingen en stichtingen de resultaten bekendgemaakt van de actie Hart voor Salland. Deze jaarlijks terugkerende actie van Rabobank Salland had dit jaar meer deelnemende verenigingen en stichtingen.Dat de leden van Rabobank Salland betrokken zijn bij de verenigingen en stichtingen blijkt wel uit de 41.294 stemmen die door 8.358 leden (36%) werden uitgebracht. Omdat Rabobank Salland voor deze actie € 160.000,- uit het coöperatief dividend beschikbaar stelde, betekent dit dat de deelnemers € 3,88 per stem ontvangen.

Tijdens de finaleavond leidde presentatrice en Rabomedewerker Esther Stumpf de 700 aanwezigen door de drie categorieën Maatschappij & Welzijn, Cultuur en Sport afgewisseld met korte interviews met Jeroen Kroese, directeur Sallcon, Roswyde Burgman, directeur Hoftheater Raalte en Han Reinders, voorzitter Rohda Raalte. Ook waren er optredens van SVS Gymnastiek & Jazzdance uit Schalkhaar, één van de deelnemers aan Hart voor Salland.

 

Top 3 op podium

Tijdens de avond ontvingen per categorie de top 3 van meeste stemmen hun cheque op het podium. Vervolgens werden de resultaten bekendgemaakt van alle deelnemers in de betreffende categorie.

 

De resultaten per categorie

Maatschappij & welzijn

Ook dit jaar zijn de meeste stemmen uitgebracht in deze categorie. Er deden 157 organisaties mee en er is voor € 72.691,80 aan stemmen uitgebracht. De ‘top 3’ met meeste stemmen in deze categorie ontvingen hun cheque uit handen van Jeroen Kroese.

De Voedselbank Raalte was opnieuw de organisatie met de meeste stemmen van alle deelnemers: 627 stemmen waren goed voor € 2.432,76. De andere cheques waren voor Vrienden van hospice de Cirkel in Raalte. Zij ontvangen € 2.040,88 en Voedselbank Deventer ontvangt € 1.831,36.

 

Cultuur

In de categorie Cultuur deden 111 organisaties mee en is voor een totaalbedrag van € 38.423,64 aan stemmen uitgebracht. Roswyde Burgman mocht cheques overhandigen aan de ‘top 3’ in deze categorie: Wiejese Diekdaegen kreeg 472 stemmen; goed voor € 1.831,36, Schalkhaar Life! ontvangt € 1.272,64 en de Bolwerksmolen in Deventer ontving een cheque voor €764,36.

 

Sport

In de categorie Sport deden 135 verenigingen mee en is voor een bedrag van € 49.105,28 aan stemmen uitgebracht. Han Reinders mocht de cheques aan de ‘top 3’ in deze categorie overhandigen. Wijhe ’92 had minder stemmen dan in 2016 (395) maar heeft ook in 2017 de meeste stemmen in deze categorie: 385 stemmen zijn goed voor € 1.493,80, SV Raalte ontvangt € 1.412,32 en sportvereniging ABS uit Bathmen €1.404,56.

 

Geslaagde actie

Directievoorzitter van Rabobank Salland Ed den Besten geeft aan verheugd te zijn over de resultaten van de actie: “We kunnen weer terugkijken op een zeer geslaagde actie: meer leden die stemden, meer verenigingen en stichtingen die meededen en een mooi bedrag per stem dat we kunnen uitkeren. Als lokaal betrokken bank zien wij de Hart voor Salland bijdrage dan ook als ons aandeel aan de deelnemers dat kan bijdragen aan door hen te realiseren initiatieven. Als Rabobank staan we midden in de samenleving en hebben we ook via deze actie ons aandeel in de ontwikkeling van een vitaal Salland. En dat doen we graag.”

Na afloop werd het podium omgetoverd tot een gezellige foyer en ontvingen alle deelnemers tijdens een informele borrel hun cheque. De verschillende bestuurders zochten elkaar tijdens de borrel op om acties te bespreken die zij hadden ondernomen om zoveel mogelijk stemmen te verwerven.

Ed den Besten: “We waren er al van overtuigd, maar ook uit de reacties van de enthousiaste bestuurders blijkt dat Hart voor Salland echt leeft in Salland. In 2018 organiseren we de actie voor de vijfde keer. Naar verwachting kunnen verenigingen en stichtingen zich eind dit jaar via onze website aanmelden voor Hart voor Salland 2018.”

Alle resultaten van Hart voor Salland 2017 zijn vanaf eind deze week te vinden via de website van de bank www.rabobank.nl/salland

 

Actie Hart voor Salland

Hart voor Salland houdt in dat de leden van Rabobank Salland (ruim 23.000) één keer per jaar kunnen stemmen op hun favoriete verenigingen of stichtingen in Salland die aan deze actie deelnemen. Het is aan de verenigingen en stichtingen om hun achterban enthousiast te maken om op hen te stemmen en hier veel bekendheid aan te geven. De verenigingen kunnen dit doen onder meer met de promotiematerialen die de bank ter beschikking stelt, maar ook door zelf acties te bedenken. Hoe meer stemmen een vereniging of stichting ontvangt, hoe groter de donatie van Rabobank Salland aan de organisatie. Het is dus niet de bank die de bijdrage bepaalt, maar het zijn de leden van de Rabobank die invloed hebben op de financiële bijdrage. Van 10 tot en met 20 maart konden de leden van de Rabobank stemmen uitbrengen.