Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Zelf zorgen voor een schone straat en buurt, maar wel met een beetje hulp…

DEVENTER – Om je eigen buurt schoon en opgeruimd te houden hoef je niet te wachten tot iemand dat voor je komt doen. Met andere woorden: je hoeft niet te wachten tot er professionele schoonmakers komen om de straat schoon te maken. Een schone straat in een schone buurt is fijn om in te wonen. De Deventer Schoon Familie speelt hierbij een belangrijke rol.De Deventer Schoon Familie organiseert (schoonmaak)acties in de straten en buurten van de gemeente Deventer. Acties om – met de bewoners – zwerfafval op te ruimen, onkruid te verwijderen en hondenpoepoverlast tegen te gaan. Op een leuke, positieve manier komt er zo aandacht voor een schone buurt.

Renate Sluiseman, medewerker DSF: “Mensen willen vaak graag een bijdrage leveren aan die schone straat en die schone buurt. Maar soms is het lastig te organiseren. Want waar je laat het verzamelde afval? Hoe kom je aan opruimmaterialen? Hoe krijg je een aantal bewoners bij elkaar voor een leuke actie? Dan komt de Deventer Schoon Familie in beeld, want wij kunnen daarbij ondersteunen. Samen met de bewoners gaan we om tafel om te kijken wat we kunnen doen.”

 

4000 leden

Er zijn in Deventer ongeveer 4000 bewoners, scholen en verenigingen lid van de Deventer Schoon Familie. Het kost niets, maar levert wel een aantal voordelen op. Zo krijgen leden cambi’s als ze zwerfvuil, blad of vuurwerkresten aanmelden. Daarmee zijn handige opruimmiddelen te koop in de DSF-shop.

Meer weten over de Deventer Schoon Familie? Kijk op www.deventerschoonfamilie.nl