Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Bert Aaftink nieuwe Schutterkoning bij vogelschieten Dijkerhoek

Schuttersprins: Sjoerd Slijkhuis

DIJKERHOEK – Zaterdagavond 18 juni vond op de feestweide bij café-restaurant Het Bonte Paard het jaarlijkse vogelschietfestijn plaats. Dit evenement geldt al sinds jaar en dag als officieuze opening van het Dijkerhoeks School- en Volksfeest dat aankomend weekend wordt gehouden.

De weersomstandigheden waren verre van ideaal. Het beste dat gezegd kan worden, was dat het droog was tussen de buien door. Misschien dat daardoor het aantal deelnemers (vooral bij de senioren) wat aan de lage kant was, ook had een aantal ‘vaste’ schutters verplichtingen elders.

Bij de senioren waren 56 deelnemers van de partij en bij de junioren vanaf twaalf jaar 33.

Schuttersprinses 2015, Listette Wechstapel, en schutterskoning 2015 Jan Bronninkreef losten het openingsschot waarna de resterende deelnemers in volgorde van loting hun beurt afwachtten. Jan schoot met zijn openingschot bijna de kop eraf maar de jury was kritisch. Het duurde daarna nog enkele schoten voordat die kop een prooi werd voor Hens Jansen. De staart werd er wel door de schutterskoning van 2015 afgeschoten en met bijna gelijke tussenpozen gingen ook de vleugels eraan (Dirk Tempelman en Bennert Rensen)en daarna begon het paffen op de romp.

Intussen was de jeugd ook op gang gekomen. Zoals gewoonlijk komt de jeugd altijd wat stroever op gang, maar als de gang er eenmaal inzit gaat het snel. Achtereenvolgens vielen de kop (Lisette Wechstapel), staart (Jorick Sluiter), linkervleugel (Lisan Stevens) en rechtervleugel (wederom Jorick). De romp was voor Sjoerd Slijkhuis die zich nu Schuttersprins 2016 mag noemen.

Bij de senioren duurt het dan gewoonlijk nog wel een tijdje voordat pleit beslecht is. Gelukkig zat het tempo er goed in en nog voor tienen gaf Bert Aaftink het genadeschot. De nieuwe schutterskoning was er zichtbaar blij mee.