Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Blijspel “Baakman & Baakman”

in het Bonte Paard

Blijspel baakman

DIJKERHOEK – De spelers van DAT- (Dijkerhoeks Amateur Toneel) brengen onder de bezielende leiding van regisseur Wilco Vlogtman en na maandenlang repeteren het blijspel “Baakman & Baakman” ten tonele van schrijfster E. Evers. Dit vindt plaats op zaterdag 18 april bij het Bonte Paard in Dijkerhoek.

Wat kun u verwachten in dit toneelstuk?

Het speelt zich af in de schuur van de gebroeders Baakman. Harm de oudste is aartslui en een uitvinder van niks. Hij is ook behoorlijk zuinig. Daarom kiest hij er voor ’s winters in de schuur te wonen. Dan kan hij mooi op de houtkachel koken, want die brandt toch al.

Zijn broer Leo is een hardwerkende bouwvakker, die zich ’n beetje in de hoek laat drukken. Bij de broers komt van alles over de vloer. Van de getrouwde zuster Ans met haar alles behalve sympathieke vent Gerrit en hooghartige dochter Karin, tot de bemoeizuchtige buurvrouw Leida. Ook het fanatieke stel Thea en Olga komt regelmatig.

Job is de huisvriend en is ook niet uit de schuur weg te slaan. Maar niet iedereen komt met de beste bedoelingen. Zeker als het blijkt, dat er wat de halen valt. Zelfs de politie bemoeit er zich mee. Als dat maar goed afloopt…

Het toneelstuk zal in 3 bedrijven opgevoerd worden. De avond begint op 18 april om 20.00 uur en kaarten zijn aan de zaal bij het Bonte Paard verkrijgbaar. U wordt verwelkomt met een kopje koffie of thee. Meer info via buurtvereniging@dijkerhoek.nl of tel. 0548-363486.

N.B.: DAT treed nogmaals op, maar dan op Koningsdag in de middag in kerkgebouw Irene in Holten.