Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Dijkerhoek in bedrijf

DIJKERHOEK – De 13 deelnemers van “Dijkerhoek in Bedrijf” leggen deze week de laatste hand aan de voorbereiding. De flyers met routebeschrijving van de tocht, die tussen 11.00 en 16.00 uur per fiets of auto afgelegd kan worden, zijn gedrukt en liggen bij alle bedrijven klaar om meegenomen te worden.

Dijkerhoek in bedrijf

Initiatiefnemer Richard Wigink stelt dat het belangrijk is, dat iedere deelnemer op zijn eigen manier het bedrijf laat zien. Bij de een wordt er een hapje en drankje tegen een geringe vergoeding geserveerd, anderen bieden een kleine consumptie aan. Voor Richard Wigink zelf heeft de dag een extra feestelijk tintje. Zijn bedrijf viert ook de 10 jarige aanwezigheid in Dijkerhoek. Relaties uit heel den lande zijn daarom uitgenodigd.

Volgens Jan Nijkamp van Aannemersbedrijf Paalman en Tempelman belooft het een mooie dag te worden. “We hebben onze werkplaats en kantoren volledig toegankelijk. Speciaal voor kinderen hebben we iets te knutselen in de werkplaats. Wellicht wordt er zaterdag nog een jeugdig bouwtalent ontdekt.”

De open dag vergt van Gerrie Nikkels van Poppenmuseum ’t Poppenhuus weinig voorbereiding: “Ik heb de boel altied terechte.” De ouderwetse koffie en krentenwegge staat wederom klaar om uitgeserveerd te worden. Gerrie vindt het een leuk idee en zet de deur op deze speciale dag graag open.

Begin september is voor boomkwekerij Jansen Manenschijn de uitgelezen periode voor een open dag. Bert legt uit: “De bomen en planten zijn nu goed te bekijken. Ze dragen alle bladeren en vruchten. Bovendien ben je nu net voor het plantseizoen in november. “Als speciale gast is er een pomoloog / fruitdeskundige aanwezig. Van meegenomen fruit (wel minimaal drie stuks meenemen) kan het ras bepaald worden. Verder zijn er demonstraties leifruit snoeien.

Rob Rensen is druk in de weer om een collectie ambachtelijk laswerk te vervaardigen. Zo zijn er rozenpoorten, sierhekken en bloemenhangers te bewonderen. “Als de dag het toelaat lassen op verzoek ter plekke naar wens.”

Bakkerij Nijkamp toont hoe ambachtelijk de bakkerij is blijven werken. Het hele bakproces van graan tot genieten is te zien, te ruiken en te proeven. Extra leuk voor de kleintjes. “Kinderen vinden het altijd spannend hoe je met deeg in de weer bent”, vertelt Ingrid Nijkamp uit ervaring.

Aaldrik Paalman van “Het Bonte Paard” stelt de zalen open en trakteert de gasten op een drankje en een hapje uit eigen keuken. “Het is maar goed dat het om 16.00 uur afgelopen is, want dan staan de eerste bruiloftsgasten alweer voor de deur”, lacht Aaldrik.

Het is te hopen dat het “mooi weer” wordt. De deelnemers doen er alles aan om de bezoekers een hele leuke, gezellige en interessante dag voor te schotelen. U bent van harte welkom!